هزینه خرید ملک در ترکیه
این دولت در سالهای اخیر با کم کردن میزان سرمایهگذاری در زمینه املاک امکان خرید ملک توسط شهروندان کشورهای زیادی را فراهم کرده است. به شکلی که هر فرد خارجی با خرید ملکی به ارزش 25 هزار دلار آمریکا میتواند سرمایهگذاری در زمینه املاک داشته باشد.
اما سؤالی که بسیاری از این سرمایهگذاران مطرح میکنند هزینه خرید خانه در ترکیه چقدر است. یا به عبارتی برای انجام قرارداد و ثبت سند به نام خریدار چه مبالغی باید هزینه شود.
معمولاً کارشناسان مهاجرت و خرید املاک در ترکیه این توصیه را به خریداران میکنند که برای کمیسیون خرید ملک در ترکیه و دیگر هزینههای جانبی 3 تا 4 درصد از مبلغ سرمایهگذاری خود را در نظر بگیرند. در کشور ترکیه تمام این هزینهها را مالک بهصورت یکطرفه پرداخت میکند و شامل مواردی همچون مالیات، هزینه نگهداری و دیگر هزینههای جانبی میشود. البته هزینههای مربوط به کمیسیون و خرید ملک در ترکیه نسبت به کشورهای دیگر مانند اسپانیا فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی ارزانتر بوده و یکسوم و یکچهارم است.
بهعنوانمثال اگر شخصی در سال 2014 خانهای را در ترکیه به مبلغ 200 هزار یورو خریداری کرده باشد تاکنون نزدیک به 8000 یورو هزینههای جانبی در زمینههای مختلف پرداخت کرده است.
هزینه نقلوانتقال سند
هزینه نقلوانتقال سند در کشور ترکیه در حدود 3 درصد ارزش خانه را شامل میشود. هزینه انتقال بهصورت نصف بین خریدار و فروشنده پرداخت میگردد و ارزش تخمینی خانه در حدود 60 درصد ارزش تقریبی خانه است. این هزینه معمولاً در هنگام انتقال سند به نام مالک اخذ میگردد و شما با خیال آسوده میتوانید ملک موردنظر خود را پیشفروش کنید. ازآنجاکه قیمتگذاری در کشور ترکیه توسط املاک صورت گرفته و در بسیاری از مواقع غیرواقعی و بالاتر از قیمت خانه است اداره مالیات برای اخذ هزینه سند نزدیک به 50 تا 60 درصد قیمت خانه را مدنظر قرار میدهد. درواقع تمبر مالیاتی شما در حدود 3 درصد از 50 تا 60 درصد مبلغ پرداختی شما خواهد بود.
کمیسیون خرید ملک در ترکیه چقدر است؟
یکی دیگر از هزینههای پرداختی در هنگام خرید ملک در ترکیه پرداخت مبلغ کمیسیون خرید ملک در ترکیه است. بهطورمعمول هزینه کمیسیون خرید ملک در ترکیه در حدود 3 درصد است. البته با توجه به اینکه بسیاری از آژانسهای املاک که شما با آنها سروکار دارید ترک هستند ممکن است بخواهد مبلغ بیشتری را بهعنوان کمیسیون املاک از شما اخذ کنند که در این هنگام شما باید هوشیار باشید.
بهعنوانمثال اگر به سایتهای املاک ترکیه که به زبان فارسی نیز املاک را معرفی میکنند مراجعه کنید گفتهشده است که طبق مقررات کشور ترکیه هزینه کمیسیون املاک در حدود 2 درصد + مالیات بر ارزشافزوده است که باید توسط خریدار پرداخت شود. برخی از سایتها برای جذابتر کردن قیمت املاک خود هزینه حرفی از کمیسیون املاک نمیزنند. برخی دیگر از سایتها هزینه 2 درصد را در قیمت املاک گنجانده و برخی دیگر کمیسیون را به شکل جداگانه ذکر کردهاند. برخی از فروشندگان دارای لیست هزینه خرید ملک هستند که کمیسیون هم شامل آن میشود.
هزینه مالیات خرید ملک در ترکیه
هزینه مالیات خرید ملک در ترکیه در حدود 1 درصد است که این مبلغ نسبت به مبلغ کمیسیون خرید ملک در ترکیه مبلغ کمتری است. بهطورکلی نیز هزینههای خرید ملک در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی بسیار کمتر بوده و این مسئله خرید ملک در ترکیه برای سرمایهگذاری و اخذ اقامت را برای بسیاری از افراد جذاب کرده است. خریدارانی که برای اولین بار ملکی را در ترکیه خریداری کنند از پرداخت مالیات بر ارزشافزوده معاف هستند البته بهشرط آنکه خرید با ارز خارجی انجامشده و ملک تا 12 ماه به فروش نرسد.
دیگر هزینههای خرید ملک در ترکیه
- هزینه وکیل: اگر شما ازجمله افرادی هستید که با قوانین خرید ملک در ترکیه آشنا نیستید و یا زبان ترکی را نمیدانید بهتر است برای خرید ملک از وکیل کمک بگیرید. آشنایی کامل با قوانین کشور ترکیه باعث میشود که در هنگام خرید ملک کلاهتان برداشته نشود و ضرر کمتری ببینید.
- بیمه حوادث: یکی از بیمههایی که در کشور ترکیه اجباری است بیمه حوادث مانند سیل، آتشسوزی، رانش زمین، سونامی و ... است که اجباری بوده و بسته به متراژ خانه مبلغ آن نیز متفاوت است.
- وصل کردن آب و برق خانه، تلفن و اینترنت: اگر شما مجوز اقامت قانونی داشته باشید میتوانید درخواست خط تلفن و اینترنت را به مخابرات بدهید. بهعنوانمثال مشترکین جدید اگر قرارداد دوساله داشته باشند میتوانند بستههای ویژه داشته باشند و از اینترنت ماهوارهای نیز استفاده کنند.
- هزینه نگهداری: در صورت خرید آپارتمان باید مبلغی را تحت عنوان نگهداری و یا حق شارژ ساختمان بهطور ماهیانه پرداخت کنید که این هزینهها صرف مواردی مانند نگهبانی، نگهداری از باغ و باغچه رسیدگی به استخر و ... میشود.
ارسال نظر