سه شنبه 22 مهر 1399

تحلیل و بررسی قیمت مسکن در مناطق 22 گانه شهر تهران

تحلیل و بررسی قیمت مسکن در مناطق 22 گانه شهر تهران

با بررسی لیست قیمت مسکن در مناطق 22 گانه تهران درمی‌یابیم که از شروع سال 99 قیمت مسکن با شیب صعودی تندی در حال بالا رفتن است.

بسیاری از سایت‌های خرید و فروش مسکن از درج قیمت فروش خانه‌ها منع شده‌اند، اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که قیمت‌ها با وجود رکود نسبی در بازار هم‌زمان با افزایش قیمت در بازارهای دیگر بالا می‌رود و مسئولان در این زمینه پاسخگو نیستند.

دیگر خرید خانه در مناطقی از  تهران از دسترس عموم خارج شده است و به قشر خاصی تعلق دارد.

عوامل موثر بر قیمت مسکن در مناطق 22 گانه شهر تهران

بررسی نوسانات قیمت مسکن در مناطق 22 گانه شهر تهران نشان می‌دهد که افق آینده بازار مسکن به عواملی مانند:

 و همچنین به میزان عرضه مسکن بستگی دارد.

میزان افزایش قیمت مسکن در مناطق 22 گانه شهر تهران

 هرچند که متوسط قیمت مسکن در تهران به 20 میلیون تومان رسیده است اما در منطقه 1 تهران که در رتبه نخست گرانی قرار دارد قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز به بیش از 40 میلیون تومان رسیده است و به‌تنهایی متوسط قیمت مسکن تهران را بالا برده است.

بررسی جدول قیمت مسکن در شهر تهران، در مردادماه نشان از رشد 50 درصدی قیمت مسکن نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

گرانی و رشد بازار مسکن که از زمستان سال 98 آغاز شد و با شیوع ویروس کرونا و بالا رفتن نرخ ارز روزبه‌روز ادامه پیدا کرد.

دیگر در شهرهای بزرگ امکان خانه‌دار شدن زوج‌های جوان وجود ندارد و با توجه به کم شدن قدرت خرید مردم،  بیشتر واحدهای 50 تا 60 متری مورد معامله قرار می‌گیرند.

دولت نیز برای برطرف کردن مشکل مسکن زمینه‌سازی مناسبی انجام نداده است و طرح مسکن ملی نیز نتوانسته است جو بازار مسکن را آرام کند.

بیشتر بخوانید
بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت مسکن

قیمت مسکن در مناطق 22 گانه شهر تهران

 طبق آمار دفتر برنامه‌ریزی و مسکن وزارت راه و شهرسازی، بازار مسکن در تیرماه نیز روند صعودی داشته است.

در این مدت متوسط قیمت مسکن برای هر مترمربع به 20 میلیون و 986 هزار تومان رسید که در مقایسه با خرداد ماه رشد 10 درصدی و نسبت به تیرماه سال گذشته 54 درصد رشد داشته است.

تعداد معاملات مسکن در شهر تهران 14 هزار و 330  فقره بود که نسبت به خرداد ماه امسال 30 درصد و نسبت به تیرماه سال گذشته 192 درصد رشد داشته است.

با بررسی لیست قیمت مسکن در مناطق 22 گانه شهر تهران در تیرماه میبینیم که، منطقه یک تهران همچنان در صدر قیمت آپارتمان در تهران قرار داشته و به متری 45 میلیون تومان رسیده است.

این در حالی است که در ماه گذشته قیمت منطقه یک تهران 42 میلیون تومان بوده و این نشان از رشد مجدد قیمت‌ها دارد.

منطقه سه تهران نیز از مناطق گران‌قیمت شهر تهران با قیمت 38 میلیون و 424 هزار تومان بود و هر مترمربع نسبت به ماه قبل 5 میلیون تومان افزایش قیمت را ثبت کرده است.

ارزان‌ترین آپارتمان‌ها در شهر تهران مربوط به منطقه 18 تهران با متوسط قیمت 9 میلیون تومان بوده است و بعد از آن منطقه 20 تهران با قیمت 9 میلیون و  798 هزار تومان معامله شده است.

اما مانند ماه‌های گذشته منطقه 5 تهران در محله‌هایی مانند پونک، جنت‌آباد و اکباتان با هزار و 938 فقره معامله در صدر لیست تعداد معاملات مسکن قرار گرفت و بعد از آن مناطق 4 و 2 در رتبه‌های بعدی بیشترین تعداد معاملات قرار گرفتند.

کمترین معامله مسکن در منطقه 19 تهران با 73 فقره انجام شد و متوسط قیمت مسکن در این منطقه در حدود 11 میلیون و 675 هزار تومان است.

ارزش ریالی معامله‌های انجام‌شده در شهر تهران به حدود 25 هزار میلیارد تومان در تیرماه سال 99 رسیده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ارزش معاملات مسکن در تیرماه سال گذشته حدود 5 هزار و 470 میلیارد تومان بوده و این آمار نشان از  رشد 358 درصدی ارزش معاملات است.

در چهار ماه نخست امسال نیز ارزش معاملات مسکن در حدود 60 هزار و 840 میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

پیشبینی قیمت مسکن در مناطق 22 گانه تهران

آیا طرح مسکن ملی کارگشا است؟

طرحی که به‌تازگی از سوی دولت ارائه شده است طرح مسکن ملی است.

طرحی که قرار است برای خانه اولی‌ها در مناطقی مانند پردیس و هشتگرد خانه بسازد، شهرهای تازه‌سازی که مسکن مهر را نیز در خود جای‌داده‌اند.

اما بسیاری از کارشناسان طرح مسکن ملی را خواهرخوانده مسکن مهر می‌دانند.

طرحی که قرار بود بسیاری از اقشار جامعه را خانه‌دار کند اما با توجه به مشکلات زیرساختی زیادی که داشت، نتوانست مؤثر واقع شود.

 بسیاری از مالکان مسکن مهر پردیس و هشتگرد به علت نبود امکانات و دوری از پایتخت در خانه‌های خود ساکن نشده‌اند و بسیاری از خانه‌ها هنوز ناقص بوده و تحویل مالکان داده نشده است.

کارشناسان مسکن اعتقاد دارند: ارائه طرح مسکن ملی نمی‌تواند تأثیر چندان مثبتی بر بازار مسکن داشته باشد و با توجه به کمبود زیاد مسکن در شهر تهران هنوز فاصله زیادی برای پر کردن چاله عمیق عرضه با تقاضا در بخش مسکن، علی‌الخصوص شهرهای بزرگ وجود دارد.