پر فروش ترین واحدهای مسکونی در تهران از نظر عمر بنا
به گزارش پایگاه خبری ملک هفت؛ بر اساس تازه ترین گزارش بانک مرکزی، بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران نشان می دهد که در آبان ماه سال 1399، در مجموع 4 هزار و 466 واحد مسکونی مورد معامله قرار گرفته است که از این تعداد، ساختمان های با عمر کم تر از 5 سال، 6 تا 10 سال، 11 تا 15 سال، 16 تا 20 سال و بیش تر از 20 سال به ترتیب 38.9، 17.5، 12.1، 17.7 و 13.8 درصد سهم را به خود اختصاص داده اند.
به این ترتیب، بیش ترین میزان معاملات مسکن در آبان ماه مربوط به واحدهای مسکونی با عمر کم تر از 5 سال بوده است. همچنین لازم به ذکر است که کم ترین سهم مربوط به واحدهای مسکونی با عمر 11 تا 15 سال بوده است.
گرایش به خرید واحدهای مسکونی با طول عمر بالا
مقایسه این آمارها با اطلاعات زمان مشابه سال گذشته نشان می دهد که بیش ترین افزایش تقاضا مربوط به واحدهای مسکونی با عمر بیش از 20 سال بوده است؛ به طوری که تقاضا برای این واحدهای مسکونی نزدیک به 65.6 درصد افزایش داشته است.
پس از آن، بیش ترین افزایش تقاضا مربوط به واحدهای مسکونی با عمر بیش از 16 تا 20 سال بوده است؛ به طوری که تقاضا برای این واحدهای مسکونی نزدیک به 18.6 درصد افزایش داشته است.
شایان ذکر است که تقاضا برای واحدهای مسکونی با عمر 11 تا 15 سال در آبان ماه سال جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته با 1.5 درصد کاهش مواجه شده است.
بیشتر بخوانید
تغییرات نرخ رشد اجاره بهای مسکن در آبان ماه 1399
دلایل گرایش به خرید واحدهای مسکونی با طول عمر بالا
بنابراین می توان چنین استنباط نمود که با توجه به افزایش قابل توجه قیمت مسکن از سال گذشته تا کنون و به تبع آن، افزایش شدیدتر قیمت واحدهای مسکونی نوساز، بسیاری از متقاضیان به خرید واحدهای مسکونی با عمر بنای طولانی تر و بیش از 16 سال قدمت گرایش پیدا کرده اند.
از سوی دیگر با توجه به اینکه بیش ترین تقاضا در بازار مسکن در یک سال اخیر مربوط به تقاضای سرمایه ای بوده است؛ احتمالاً سرمایه گذاران اقدام به خرید واحدهای مسکونی قدیمی نموده اند تا در شرایط مناسب به تخریب و بازسازی آن بپردازند.
پر فروش ترین واحدهای مسکونی در تهران از نظر سطح زیربنا
بررسی معاملات مسکن بر اساس سطح زیربنا نشان می دهد که 15.2 درصد از کل معاملات، مربوط به واحدهای مسکونی با زیربنای 60 تا 70 متر بوده است و واحدهای مسکونی با این مساحت، پر فروش ترین واحدهای مسکونی در آبان ماه بوده اند.
همچنین واحدهای مسکونی با زیربنای50 تا 60 متر و 70 تا 80 متر با داشتن سهم های 15.1 و 12.1 درصد از کل معاملات آبان ماه، رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند.
از سوی دیگر، بررسی کلی این آمار حاکی از آن است که 57.2 درصد از معاملات صورت گرفته مربوط به واحدهای مسکونی با مساحت کم تر از 80 متر بوده است. شایان ذکر است که گرایش به خرید واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کم تر از 80 متر در گزارش ماه های گذشته هم مشاهده می شود.
به این ترتیب می توان استنباط نمود که با توجه افزایش قیمت مسکن و کاهش توان خرید متقاضیان، تمایل به خرید خانه های کوچک و با متراژ پایین بیش تر شده است.
شایان ذکر است که واحدهای مسکونی با زیربنای 190 تا 200 متر کم ترین متقاضی را در آبان ماه سال جاری داشته است و تنها 0.4 درصد از حجم معاملات را به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که واحدهای مسکونی با سطح زیربنای بیش از 200 متر نزدیک به 2.5 درصد از حجم معاملات را داشته است.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که طبقات بالای درآمدی جامعه همچنان به خرید واحدهای مسکونی با متراژ بالا مبادرت می کنند؛ اما طبقات متوسط درآمدی که در گذشته امکان خرید واحدهای مسکونی بیش از 100 متر را داشته اند اکنون متقاضی خرید واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کم تر از 80 متر شده اند.