جمعه 30 آذر 1403
Flowers

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

رکود بازار مسکن و رونق بازار بورس

رکود بازار مسکن و رونق بازار بورس

به گزارش ملک هفت به‌نقل از اقتصادآنلاین، تحولات بازار مسکن تابعی از عملکردها و شاخص‌های مختلف از جمله رونق بازار بورس است. بازار مسکن اکنون در رکود نسبتا پایداری به سر می‌برد. اگر بورس با همین سرعتی که سرمایه‌ها را جذب می‌کند، پیش برود، شاهد ادامه رکود بازار مسکن و تعدیل قیمت در سال ۹۹ خواهیم بود

سید محمود فاطمی عقدا، کارشناس بازار مسکن، در این رابطه گفت: «اگر دولت برنامه‌های مسکن خود را به‌شکل کامل پیش ببرد، در سال ۹۹ افزایش قیمت مسکن نخواهیم داشت. یکی از این برنامه‌های دولتی، عمل به تعهدات در زمینه تأمین مسکن برای گروه‌های هدف در قالب اقدام ملی مسکن و همین طور تکمیل واحدهای مسکن مهر است».

رئیس سابق مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی در ادامه عنوان کرد: «اگر زیرساخت‌ها تکمیل شوند و طرح‌های مسکن هم طی زمان‌بندی تحویل متقاضیان مسکن شوند، فشار نیاز به مسکن جذب می‌شود. این رفع نیاز در کنترل و تعدیل قیمت مسکن 99 مؤثر است. اما اگر به هر دلیلی، دولت به تعهدات مسکن خود عمل نکند، با توجه به نیاز انباشته مسکن، تقاضا افزایش خواهد یافت».

محمود فاطمی عقدا با اشاره به تأثیر بازار سرمایه بر بازار مسکن افزود: «بازار مسکن در ایران سودآور است. به همین خاطر در اذهان عموم، ریسک شکست سخت در این حوزه وجود ندارد. در مقابل، بازار سرمایه، جوان و پرریسک است. با این حال میزان تقاضا برای حضور در بازار سرمایه بسیار بالاست. این بازار توانایی دارد روند عملکرد بازار را برعکس کند، طوری که سرمایه‌گذاران بازار مسکن، ساختمان‌های خود را فروخته و در بازار سرمایه سرمایه‌گذاری کنند».

فاطمی عقدا گفت: «اگر بازار سرمایه با شکست مواجه شود، سرمایه‌ها از بازار سرمایه خارج و به سمت بازار‌هایی از جمله بازار مسکن سرازیر می‌شوند که افزایش قیمت مسکن را در پی خواهد آورد».

بیشتر بخوانید 
افزایش «رهن کامل» در بازار اجاره مسکن زیر سایه بورس 

وی افزود: «اگر بازار سرمایه، بازار مطمئن و امنی برای سرمایه‌گذاری باشد، سرمایه‌های بیشتری از بازار مسکن به سمت آن می‌رود. دولت می‌تواند با ارائه پروژه و طرح‌های مطمئن در بورس و مراقبت از آن، سرمایه‌ها را به خود جذب کند. این پروژه‌ها می‌توانند با طراحی بسیار خوب برای گسترش و توسعه بازار سرمایه عملی شوند. اشتغال، فعال‌سازی صنایع و بازسازی نقاط ضعف در بورس، امکان‌پذیر است، اما عزم و اراده جدی می‌طلبد».

این کارشناس بازار مسکن در ادامه بیان کرد: «چند نکته مهم درباره رونق بازار بورس وجود دارد. اول اینکه بتوان از عرضه سهام پرریسک و سفته‌بازی در بازار سرمایه جلوگیری کرد. دوم اینکه سهام به قیمت واقعی به فروش برسد. سوم اینکه جلوی سوداگری در بازار سرمایه گرفته شود. چهارم قیمت‌ها واقعی و به‌سمت توسعه همان شرکت برود. در نهایت پنجم هم اینکه دولت سهام شرکت‌های خوب، بزرگ و با سوددهی عالی را در بورس عرضه کند».

رئیس سابق مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی در پایان درباره رکود بازار مسکن و رونق بازار بورس خاطرنشان کرد: «با اجرای این روش‌ها، بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاری امن می‌شود و سرمایه‌ها از بازارهایی همچون طلا، سکه، دلار و از همه مهم‌تر بازار مسکن، به‌سوی بازار سرمایه حرکت می‌کنند. با این حرکت اقتصاد رونق می‌یابد و بخش مسکن را که همواره نگرانی افزایش قیمت در آن، یکی از دغدغه‌های مردم و مسئولان است، از جذابیت سرمایه‌گذاری خارج می‌شود».

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.