جمعه 30 آذر 1403
Flowers

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

تحلیل و بررسی آینده بازار مسکن در سال 1400

تحلیل و بررسی آینده بازار مسکن در سال 1400

به گزارش پایگاه خبری ملک هفت؛ آنچه بررسی بازار مسکن به ما نشان می‌دهد حرکت این بازار به سمت رکود است. آمارها نشان می‌دهد که عرضه و تقاضا در حال حاضر تناسبی باهم ندارند و درصورتی‌که شرایط بهار ادامه داشته باشد، بازار مسکن با رکود مواجه خواهد شد؛ اما علت این وضعیت در داخل و خارج بازار مسکن وجود دارد.

 با بررسی بازار مسکن در شهرهای بزرگ عوامل داخلی افزایش قیمت مصالح ساختمانی و افزایش قیمت زمین هستند. ازجمله عوامل خارجی که باعث شد قیمت مسکن در ماه‌های اخیر به شدت افزایش یابد شوک ارزی و بالا رفتن قیمت دلار بود که بر تمامی بازارهای کشور تأثیر گذاشت

افزایش قیمت مسکن و مصالح در طول یک سال

قیمت خانه‌های کلنگی نیز در شهر تهران افزایش داشته است و این افزایش قیمت‌ها در تمامی استان‌ها دیده می‌شود. از ابتدای سال جاری رشد قیمت مصالح ساختمانی پرمصرف در کشور بی‌سابقه بوده است و گوی سبقت را از دیگر عوامل گرانی ربوده است. از طرفی با گران شدن قیمت مسکن، توان مالی مردم برای خرید کمتر شده است و سازندگان نیز چندان رغبتی برای ساخت‌وساز نشان نمی‌دهند. آنچه در برخی موارد مشاهده شده است به دلیل رکود در بازار، برخی از سازندگان به‌عنوان خریدار در بازار ظاهر شده‌اند.

نظر کارشناسان درمورد آینده بازار مسکن

در این میان کارشناسان مسکن به دلیل «تسهیل شرایط ساخت‌وساز» در سال بعد معتقدند، بازار مسکن در سال 1400 به‌سوی بهبودی اوضاع پیش خواهد رفت. این کارشناسان علت را در تغییر جهت «متغیرهای بیرونی اثرگذار» می‌دانند.

مدیران ارشد فعالان ساخت‌وساز و جامعه انبوه‌سازان، آینده بازار مسکن در سال 1400 را پیش‌بینی کرده‌اند. این انبوه‌سازان که بیشتر در 5 کلان‌شهر کشور فعال هستند، معتقدند با اینکه ساخت‌وساز در کشور در اوضاع کنونی با رکود همراه است نگاه انبوه‌سازان و مدیران ارشد این حوزه به آینده ساخت‌وساز در کشور دوگانه است.

 برخی از این افراد با توجه به چالش‌های پیش روی این بازار معتقدند تا پایان سال رکود تورمی زیادی بر بازار مسکن حاکم خواهد شد و برخی دیگر با نگاهی به سال 1400 چشم‌انداز این بازار در سال آینده را امیدوارکننده می‌دانند.

آن‌ها می‌گویند سطح ساخت‌وساز در کلان‌شهرها نسبت به سال‌های گذشته به میزان قابل‌توجهی کاهش داشته است و بیشتر ساخت‌وسازهایی که جریان دارد مربوط به پروانه‌های ساختمانی است که در سال‌های گذشته و سال‌های 97 و 98 صادر شده است. آمارها نشان می‌دهد روند ساخت‌وساز و صدور پروانه ساخت از ابتدای سال 99 نزولی بوده و عمده فعالیت‌های ساختمانی مربوط به سال‌های گذشته است.

 فعالان این حوزه برای ادامه فعالیت از 5 حوزه تحت‌فشار قرارگرفته‌اند و تمرکز بیشتر خود را بر روی اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام قرار داده‌اند. به همین دلیل است که از ابتدای سال جاری میزان درخواست صدور پروانه ساختمانی با افت زیادی مواجه شده است.

بیشتر بخوانید 
کند شدن آهنگ افزایش قیمت مسکن در آبان ماه 1399

 از طرفی سازندگان امیدوارند با شروع سال 1400 و ایجاد ثبات نسبی در بازار بورس و ارز سرمایه‌گذاران بار دیگر به سمت بازار مسکن به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری امن و مطمئن گرایش پیداکرده و همین امر انگیزه سازندگان برای ساخت‌وساز را فراهم کند.

این ثبات در بازارها ازجمله بازار ارز باعث می‌شود که سازندگان بتواند تخمین درستی از قیمت تمام‌شده ساخت‌وساز داشته باشند و از نوسانات مداوم و لحظه‌ای در قیمت مصالح و دیگر مواد ساخت‌وساز که هم‌اکنون در بازار حاکم است و همه را سردرگم کرده است، خلاص شوند.

مدیران ارشد فعال در حوزه ساختمان معتقدند اگرچه نوسانات زیاد بازار را دچار رکود کرده است اما ثبات احتمالی در سال آینده باعث می‌شود شرایط کنونی کمی بهبود پیدا کند.

ورود بازار مسکن به وضعیت رکود

در بهار سال 99 مجموعاً 102 هزار پروانه برای ساخت واحدهای مسکونی صادر شده است. اگر این کاهش آمار در فصول بعد نیز ادامه داشته باشد، بازار مسکن مانند 6 سال گذشته وارد وضعیت رکود شده و آمار ساخت‌وساز در کشور به 400 هزار واحد مسکونی در سال خواهد رسید.

با توجه به اینکه برای خروج بازار مسکن از رکود نیاز به ساخت سالانه 560 هزار واحد مسکونی داریم این آمار باز هم بازار مسکن را به سمت رکود خواهد برد.

عوامل موثر بر تحولات بازار مسکن در سال 1400

کارشناسان و فعالان مسکن می‌گویند 5 عامل است که هم‌اکنون این بازار را به شدت تحت تأثیر و فشار قرار داده است. افزایش قیمت زمین، نوسانات بازار سرمایه، افزایش نرخ ارز، تغییر قیمت لحظه‌ای مصالح ساختمانی عواملی هستند که این فشار را ایجاد کرده‌اند.

بسیاری از مصالح ساختمانی که ساخت داخل هستند با افزایش قیمت زیادی روبه‌رو شده‌اند. میلگرد، فولاد، آهن‌آلات ساختمانی و سیمان مصالح ساختمانی تولید داخل هستند که با نوسانات ارز به شدت تحت تأثیر قرارگرفته و قیمت آن‌ها به‌صورت لحظه‌ای بالا رفته است.

طبق آمارها قیمت سیمان ساخت داخل نسبت به سال 96، 3.5 درصد افزایش قیمت داشته و قیمت میلگرد تولید داخل نیز تقریباً 7 برابر شده است. بازار سرمایه و هیجانات حاکم بر آن نیز بر روی قیمت مصالح ساختمانی تأثیر گذاشته و قیمت مصالح و قیمت تمام‌شده مسکن را بالا برده است.

این هیجانات بر روی قیمت خانه‌های کلنگی تأثیر گذاشته با توجه به انتظارات تورمی، بسیاری از مالکان از عرضه و فروش خانه خود منصرف شده‌اند و یا قیمت‌ها را بالابرده‌اند.

سوالات متداول

اوضاع مسکن در سال 1400 چگونه خواهد بود؟

 برخی از سازندگان و فعالان حوزه ساخت‌وساز اعتقاددارند اگر بازار در سال 1400 به ثبات برسد و قیمت ارز و دیگر نهاده‌های ساختمانی ثابت شود بسیاری از مردم سرمایه خود را به‌سوی بازار مسکن خواهند آورد. در غیر این صورت رکود تورمی شدیدی در بازار مسکن ایجاد خواهد شد.

پیش‌بینی سازندگان برای نیمه دوم سال 99 در بازار ساخت‌وساز چیست؟

 با توجه به نوسانات زیادی که در بازارهای موازی وجود دارد و قیمت‌ها لحظه‌ای بالا می‌روند، بسیاری از فعالان ساخت‌وساز در حال حاضر به فکر پروژه تازه‌ای نبوده و در حال تکمیل و پایان رساندن پروژه‌های نیمه‌تمام خود هستند.

عواملی که باعث شده است بازار مسکن ملتهب شوند کدام است؟

نوسانات زیاد ارز، عدم عرضه خانه‌های کلنگی برای ساخت‌وساز، گرانی زیاد قیمت زمین، گران شدن مصالح ساختمانی از مشکلاتی است که در بازار مسکن وجود دارد و باعث شده است صدور پروانه‌های ساخت‌وساز بسیار کم شود.

کدام‌یک از مصالح ساختمانی نوسان قیمت بیشتری داشته‌اند؟

بیشتر مصالح ساختمانی صفر تا صد در کشور تولید می‌شوند اما تحت تأثیر نوسانات ارز گران شده‌اند. در این میان میلگرد و سیمان بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.