میزان معاملات بازار بورس در اردیبهشت 99
بر اساس آمارهای موجود، در هفته دوم اردیبهشت 99، حدود 32 میلیارد سهم با ارزش 437 هزار و 500 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار کشور مورد معامله قرار گرفته است.
از این میزان حدود 12 میلیون و 872 هزار و 136 سهم مربوط به بورس منطقه ای همدان بوده است که ارزش آن 1703 میلیارد و 927 میلیون و 581 هزار و 344 ریال بوده است.
62 درصد این معاملات به خرید سهام و 38 درصد آن به فروش سهام اختصاص یافته است.
شاخص بورس در هفته دوم اردیبهشت 99 معادل 878 هزار و 101 و شاخص کل فرابورس نیز 10 هزار و 286 واحد بوده است که نشان می دهد شاخص کل بورس و فرابورس نسبت به هفته پیش از آن به ترتیب 15 و 12 درصد رشد داشته است.
پیش نیاز های حضور در بازار بورس
رضا کیهانی حکمت اقتصاددان، بر این باور است که دو عامل سواد مالی و ریسک پذیری پیش نیازهای ورود به بازار سرمایه می باشد.
وی اظهار داشت که بازار سرمایه با داشتن بازدهی بالاتر ریسک بالاتری را نیز می طلبد، در حالیکه اغلب افراد جامعه با توجه به فرهنگ و آموزش خانواده های ایرانی ریسک پذیر نبوده یا اینکه سطح ریسک پذیری آن ها بسیار ضعیف است.
وی خاطر نشان کرد که اتفاقات اخیر از جمله افزایش نرخ ارز، افزایش تورم، اقدامات بانک مرکزی و تصمیم های دولت، منجر به رشد شاخص بورس در کشور شده اند.
ایران به همراه ونزوئلا و زیمباوه تنها کشورهایی هستند که اخیراً رشد شاخص بورس را تجربه کرده اند در حالیکه شاخص بورس برای سایر کشورها روندی نزولی داشته است.
وی در ادامه چنین بیان نمود که با افزایش نرخ ارز و رسیدن آن به 15 هزار تومان از یک سو و افزایش تورم و رسیدن آن به سطح 40 درصد از سوی دیگر شاهد کاهش ارزش پول ملی بوده ایم و بانک مرکزی تصمیم گرفته است که شرایط به گونه ای فراهم شود تا نقدینگی به سمت بازار سرمایه حرکت کند.
بازار بورس منبعی برای جبران کسری بودجه دولت
کیهانی حکمت با اشاره به کسری بودجه دولت، مهم ترین عامل افزایش آن را عدم صادرات نفت عنوان کرد.
وی افزود: درآمدهای ارزی کشور ما عمدتاً از فروش نفت بوده و با توجه به کاهش چشمگیر فروش نفت در شرایط کنونی، کسری بودجه دولت افزایش یافته و به حدود 50 درصد رسیده است.
وی معتقد است که با توجه به شیوع کرونا و بسته شدن مرزهای بسیاری از کشورها با ایران و سایر کشورها، امکان صادرات سایر محصولات نیز کاهش یافته و به تشدید کسری بودجه دامن زده است.
ایشان فرمودند: درآمدهای مالیاتی دولت نیز با توجه به شرایط کنونی و رونق نداشتن کسب و کارها کاهش یافته و به طور کلی نمی توان پیش بینی روشنی از وضعیت درآمدهای مالیاتی در سال جاری داشت.
به باور وی یکی از راه های تأمین مالی کسری بودجه، واگذاری سهام شرکت های دولتی در بازار بورس است اما با توجه به ایجاد حباب در این بازار، ارزش اسمی برخی شرکت ها چندین برابر ارزش واقعی آن ها رشد کرده و احتمال شکسته شدن این حباب وجود دارد.
بیشتر بخوانیم
هجوم نقدینگی بهسوی بازار بورس
مفهوم شکسته شدن حباب بورس
بنابر اظهارات کیهانی حکمت، شکسته شدن حباب بازار سرمایه به مفهوم سقوط این بازار نیست.
به طوری که با شکستن حباب، شاخص بورس کاهش پیدا می کند اما باعث سقوط بورس نخواهد شد.
وی افزود بالا بودن میزان نقدینگی در کشور ناشی از انتشار پول بدون پشتوانه توسط بانک مرکزی و سرازیر شدن این نقدینگی به سمت بورس، موجب ایجاد رفتارهای کاذب در شاخص بورس شده و این روند احتمالاً تا 4 یا 5 ماه دیگر ادامه مییابد سپس احتمال معکوس شدن این روند وجود خواهد داشت.
تأثیرگذاری رونق بورس بر بازار مسکن و طلا
وی افزود برخی معتقدند که سرازیر شدن سرمایه ها به سمت بازار بورس به شکسته شدن حباب قیمت مسکن کمک می کند.
اما واقعیت این است که بازار مسکن در رکود قرار گرفته است و افرادی که سرمایه کافی برای خرید مسکن ندارند به سرمایه گذاری در بازار بورس روی می آورند.
وی اظهار داشت که با ادامه یافتن شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا، قیمت طلا نیز در بازار افزایش خواهد یافت؛ در واقع این بازارهای موازی همراه با هم رشد خواهند کرد.
وی در خصوص انتخاب میان سرمایه گذاری در بازار سرمایه یا طلا چنین اظهار داشت که افراد با سرمایه محدود می توانند وارد بازار بورس شوند اما در صورتی که سرمایه زیادی داشته باشند، ورود به بازار طلا گزینه مناسبی است.
ازدحام مراجعه برای دریافت کد بورسی
علی اسکندری مدیر بورس منطقه ای همدان اظهار داشت که با توجه به بازدهی بالای بازار سرمایه، مراجعه کنندگان زیادی برای دریافت کد بورسی داشته ایم.
این در حالی است که تعداد اندکی از افراد در این زمینه دانش کافی دارند.
وی اظهار داشت که در سال گذشته تنها در استان همدان 55 هزار و 220 نفر کد بورسی دریافت کرده اند.
در سال جاری نیز ماهانه به طور متوسط 6000 نفر در سامانه سجام ثبت نام می کنند.
به گفته وی مردم همدان ریسک پذیری بالاتری دارند و سرمایه لازم برای ورود به بازار سرمایه را نیز دارا میباشند اما دانش سرمایه گذاری در این زمینه را ندارند.
وی با اشاره به وجود نوسان در بازار بورس، خاطرنشان کرد که مردم برای ورود به بازار سرمایه باید ابتدا مطالعه و تحقیق کنند و دانش لازم برای بهره برداری از آن را کسب نمایند.
از سوی دیگر پولی که قرار است در بازار بورس سرمایه گذاری شود باید پول مازاد باشد تا در نوسان های بازار بورس فرد دچار خسارت های جبران ناپذیر نشود.
ارسال نظر