طرح حمایتی وزارت راه و شهرسازی برای اختصاص ودیعه اجاره بها مستاجران
کمبود نیمی از بودجه کشور و پدیده کرونا تأمین بودجه درزمینههای دیگر را با مشکل مواجه ساخته است. علاوه بر تهران از دیگر شهرها نیز خبرهای خوبی درباره وضعیت مستأجران مخابره نمیشود. وزارت راه و شهرسازی از اختصاص ودیعه اجارهبها به مستأجران خبر داده و گفته است طرحهای حمایتی دیگری نیز در راه است.
بی پولی و اجاره پشت بام برای زندگی
به گزارش پایگاه خبری هفت ملک؛ در روزهای اخیر خبرهایی از پشتبام خوابی در منطقه 22 تهران به گوش میرسد. تصاویری تأثیرگذار که نشان میدهد کارگران بیبضاعت برای خوابیدن به پشتبامها روی آوردهاند و اقدام به پریایی چادر در پشتبام خانهها کردهاند. کارگرانی که بهاجبار بیکاری و فشار اقتصادی به تهران میآیند و قادر نیستند هزینه اجارهبها را تأمین کنند.
رشد 50 تا 300 درصدی کرایهخانه که با دخل اکثر مستأجران جور نیست و ناچار آنها را وادار به کوچ به حاشیه شهرهای بزرگ کرده است. در شهر رشت مستأجران زیادی به حاشیه شهر رفتهاند و در زاهدان تعداد زیادی از حاشیهنشینان دیگر قادر به تأمین اجاره خانه نیستند.
وزارت راه و شهرسازی در راستای حمایت از مستأجران کمدرآمد و اقشار ضعیف اعلام کرده است که به مستأجران ودیعه اجاره پرداخت میشود اما هنوز از جزئیات پرداخت این ودیعهها سخنی به میان نیامده است. در این طرح تلاش میشود از مستأجرانی که در خانههای کوچک و با متراژ کوچک زندگی میکنند حمایت شود تا بتوانند کرایه خود را بپردازند.
طرح تشویقی دولت برای مالکان قانونمند و معافیت مالیاتی
البته در این میان دولت طرحهای تشویقی برای مالکان نیز در نظر گرفته است. مالکانی که طبق قواعد دولت گام بردارند و اجاره را مطابق مصوبه دولت بالا ببرند از معافیت مالیاتی برخوردار میشوند. طبق گفته وزارت راه و شهرسازی دولت به دنبال نظارت بیشتر بر بازار مسکن است و سعی دارد افزایش اجارهبها را با راهکارهای مختلف کنترل کند. یکی از این راهکارها دریافت کد رهگیری برای قراردادهای اجاره است تا از بالا رفتن غیراصولی اجارهبها جلوگیری شود.
البته این برنامههای دولت برنامههای کوتاهمدت هستند و در کنار آنها دولت طرحهای بلندمدت نیز برای مسکن خواهد داشت. دریافت مالیات از خانههای خالی، ارائه تسهیلات به انبوهسازان مسکن، اجرای طرح مسکن ملی، ورود مسکن به بازار بورس نیز ازجمله این اقدامات است.
باید دید این طرحها در بلندمدت و کوتاهمدت چه تأثیری بر بازار مسکن خواهد گذاشت اما آنچه در حال حاضر در بازار مشاهده میشود این تصمیمات فعلاً ازنظر روانی بر بازار تأثیری نداشته است و مستأجران بیبضاعت به پشتبام خوابی و هم خانگی با چند خانواده روی آوردهاند.
شبی 50 هزار تومن برای خوابیدن کارگران روی پشت بام؟
طبق گفته شهردار منطقه 22 تعدادی از کارگران به پشتبام خوابی روی آوردهاند و هزینه شبی 25 تا 50 هزار تومان برای خوابیدن زیر سقف آسمان پرداخت میکنند. همچنین طبق شنیدهها تعداد زیادی از کارگران نیز به مغازه خوابی روی آورده و شبها را در مغازه محل کار خود سپری میکنند.
مسئله هم خانگی نیز که قبلها در بین دانشجویان و افراد مجرد رواج داشته اکنون به خانوادهها سرایت کرده و خانوادهها باوجود مشکلات فراوان مجبور به زندگی مشترک با یکدیگر هستند. این مسائل که بر اثر شرایط موجود در جامعه به وجود آمده روزبهروز در حال گسترش است.
این در حالی است که مقامات مسئول اتحادیه مشاوران املاک مسائل مطرحشده در فضای مجازی درزمینهٔ پشتبام خوابی و هم خانگی چند خانواده را غیرواقعی و بزرگنمایی میدانند. ازنظر آنها صاحبخانهها زیر بار چنین اقداماتی نمیروند. البته ممکن است در مناطق حاشیهنشین و کمدرآمد با اصرار مستأجران چنین پدیدههایی رخ بدهد.
بیشتر بخوانبد
ساخت مسکن کارگران در کنار شهرک صنعتی
افزایش 500 درصدی اجارهبها ؛ به کجا چنین شتابان
مسئله افزایش اجارهبها فقط مختص تهران نیست و شهرهای مرزی و محروم کشور را نیز فراگرفته است. استاندارد ایلام افزایش اجارهبها در این شهر را تائید کرده است و گفته نرخ اجارهبها در این استان تا 300 درصد چه در رهن و چه در اجاره افزایش یافته است.
خبرهای رسیده از مشهد نیز نشان میدهد که نرخ کرایه در شهر مشهد نیز افزایش داشته و بسیاری از ساکنان را به حاشیه شهر مشهد رانده است. با افزایش 100 درصدی کرایهها در مشهد نرخ حاشیهنشینی در این شهر به 30 درصد افزایش یافته است.
نرخ اجارهبها در شهر رشت نیز با افزایش زیادی روبهرو بوده است. بسیاری از اقشار متوسط به اقشار ضعیف تبدیلشدهاند و به حاشیه شهر کشانده شدهاند. محلههای مسکن مهر، شهرک فرهنگیان، حافظ آباد و جماران مقصد بسیاری از مردم شهر رشت بوده است.
در شهر شیراز نیز اجارهبها از 50 تا 100 درصد افزایش داشته و بسیاری از مستأجران را به حاشیه شهرها برای یافتن خانههای ارزانقیمت کشانده است. بر اساس گزارشهای منتشرشده از سوی سازمان آمار ایران مردم ایران بیش از 48 درصد درآمد خود را به بخش انرژی و مسکن اختصاص دادهاند؛ و در سال گذشته با وجود رکود نسبی در بازار مسکن قیمت خانه تا 40 درصد افزایشیافته و تعداد اجارهنشینان نیز بیشتر از قبل شده است.
ارسال نظر
خسته ام برادر! خسته از این همه سگدو زدن و زندگی نکردن خسته ام از خانه به دوشی هرساله خسته ام از نگاه تلخ و گستاخ صاحبخانه خسته ام از نیش وکنایه دوست و آشنا که به چشم یک آدم بی عرضه براندازم می کنند خسته ام از اینکه در شهر وطن خود غریب هستم! خسته ام از دیدن تازه به دوران رسیده هایی که با رانت و کلاشی به همه چیز رسیده اند و من بعد از30سال خدمت صادقانه دولتی و در روزهای پایانی عمرم، همچنان مستاجر هستم..خسته ام از بس زندگی نکردم...کاش مرگ به سراغم بیاید و مرا از این همه خستگی برهاند برادر جان!!