جمعه 30 آذر 1403
Flowers

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

واکاوی طرح مالیات بر خانه های خالی

واکاوی طرح مالیات بر خانه های خالی

از تاریخ 19 فروردین ماه 1400 همه مالکان واحد مسکونی باید اطلاعات مربوط به واحد مسکونی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نمایند تا شرایط واحد مسکونی آن ها از نظر دارای سکنه بودن یا خالی بودن برای مشخص شدن وضعیت اعمال مالیات، مورد بررسی قرار گیرد در این مورد مالکان باید شرایط در نظر گرفته در این طرح و چگونگی اخذ مالیات از خانه های خالی آشنا شوند.

واکاوی طرح مالیات بر خانه های خالی

از تاریخ 19 فروردین ماه 1400 همه مالکان واحد مسکونی باید اطلاعات مربوط به واحد مسکونی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت نمایند تا شرایط واحد مسکونی آن ها از نظر دارای سکنه بودن یا خالی بودن برای مشخص شدن وضعیت اعمال مالیات، مورد بررسی قرار گیرد در این مورد مالکان باید شرایط در نظر گرفته در این طرح و چگونگی اخذ مالیات از خانه های خالی آشنا شوند.

به گزارش پایگاه خبری ملک هفت به نقل از ایسنا؛ بر اساس ماده ۵۴مکرر قانون مالیات‌های مستقیم خانه ها و واحدهای سکونتگاهی واقع در شهرهای با جمعیت بیش از ۱۰۰هزار نفر که بر اساس تشخیص سامانه ملی املاک و اسکان به‌عنوان «واحد خالی» مورد شناسایی قرار گیرند، از سال دوم به بعد مشمول مالیات معادل مالیات بر اجاره به صورتی که در پایین توضیح داده شده، خواهند شد:

 

  •    سال دوم- معادل یک دوم مالیات متعلقه
  •   سال سوم- معادل مالیات متعلقه
  •   سال چهارم و به بعد- معادل یک و نیم (۱.۵) برابر مالیات متعلقه

 

با توجه به این طرح وزارت راه و شهرسازی برای مشخص کردن خانه های خالی سامانه ای را در بهمن ماه سال 1398 در دست طراحی داشت که در مرداد ماه 1399 به بهره برداری رسید این سامانه با نام سامانه املاک و اسکان نام گذاری شد و به وسیله آن تمام واحدهای مسکونی کشور در این سامانه باید به ثبت برسند و وضعیت این واحدها مورد شناسایی قرار گیرد. این سامانه علاوه بر مشخص کردن خانه های خالی وظیفه شناسایی محل سکونت هر خانوار ایرانی را نیز به عهده دارد. بر اساس قانون مصوب در این طرح هر خانوار ایرانی می تواند یک واحد سکونتی اصلی در شهر محل سکونت خود داشته باشد و همچنین می تواند یک اقامتگاه فرعی در شهری غیر از محل سکونت خود، در اختیار داشته باشد. که واحدهای سکونی از پرداخت مالیات معاف هستند اما اضافه بر این موارد هر واحد مسکونی دیگر مشمول اخذ مالیات خواهد شد. البته لازم به ذکر است اگر افرادی املاک و خانه های بیشتری داشته باشد اما خالی نباشند؛ این واحدها مشمول مالیات مطرح شده در این طرح نخواهند شد.

از طرفی با آماده شدن سامانه های مرتبط برای گرفتن مالیات از واحدهای در سال گذشته، بر اساس اعلام ریس کل سازمان امور مالیاتی اولین موارد مالیات از خانه های خالی در مردادماه سال جاری و به میزان نصف ارزش اجاره بهای ماهانه آن، اخذ خواهد شد.

 بر اساس آخرین آمار تا الان ۳۰۰هزار واحد سکونتگاهی برای دریافت مالیات بر خانه‌های خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شده که بر طبق قانون ۵۴مکرر که قسمتی از قانون مالیات‌های مستقیم نیز به شمار می رود. تمام خانوارها ایرانی اعم از شهری، روستایی، مالک و مستاجر، موظف هستند اطلاعات واحد مسکونی خود را در سامانه املاک و اسکان نهایتا ظرف دو ماه به ثبت برسانند.

آغاز ثبت اطلاعات واحدهای مسکونی در سامانه املاک و اسکان از 19 فروردین ماه 1400

در مورد ثبت اطلاعات املاک کشور، بر طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، همه افراد باید از روز پنجشنبه (۱۹فروردین ۱۴۰۰) اطلاعات واحد سکونتگاهی خود را به طور جامع و دقیق در سامانه املاک و اسکان به آدرس اینترنتی amlak.mrud.ir ثبت کنند

مالیات بر خانه های خالی

با توجه به این مورد، از تاریخ 19 فروردین ماه سال جاری همه صاحبخانه ها باید اطلاعات مربوط به املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند که وضعیت سکونتگاه آنها از نظر خالی بودن یا نبودن برای اعمال مالیات تعیین گردد؛ در این میان نیاز است تا با جزئیات طرح مالیات بر خانه‌های خالی بیشتر آشنا شوید.

بر طبق قانون مالیات‌های مستقیم، هر واحد سکونتگاهی در شهرهایی که بیش از ۱۰۰هزار نفر جمعیت دارند به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور، در هر سال مالیاتی که در مجموع بیش از ۱۲۰روز ساکن یا کاربر نداشته باشد، به عنوان واحد خالی طبقه بندی شده و مشمول مالیات بر خانه های خالی می شوند.

بیشتر بخوانید 
قانون مالیات بر خانه های خالی،اشتباه دولت یا آسایش ملت؟

 

خانه‌های خالی شهرهای کوچک و روستاها از مالیات معافند

در ضمن، صاحب دو خانه در شهر محل سکونت خود یا صاحب بیش از دو واحد مسکونی و اگر یک یا چند تا از خانه های او  بیش از ۱۲۰روز خالی باشد، جز مشمولان این نوع مالیات هستند؛ اما صاحب دو واحد مسکونی؛ یکی در شهر محل سکونت و یکی در شهر یا روستایی غیر از محل سکونت، از مالیات تعیین شده در این طرح معاف است.

اضافه بر این ها، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای با جمعیت کمتر از ۱۰۰هزار نفر و واحدهای مسکونی واقع در روستاها مشمول مالیات نیستند؛ اما لازم است که در سامانه ثبت شوند.

از طرف دیگر، میزان مالیات برای‌ خانه‌های خالی افراد حقیقی در سال‌های اول، دوم و سوم به ترتیب ۶، ۱۲و ۱۸برابر است و جرائم مالیاتی برای واحدهای خالی افراد حقوقی و نهادهای دولتی دو برابر مالیات افراد حقیقی است به شکلی که مالیات این افراد در سال‌های اول، دوم و سوم به تربیت معادل ۱۲، ۲۴و ۳۶برابر ارزش اجاره واحد در نظر گرفته خواهد شد.

 

برای شفاف شدن نحوه محاسبه مالیات خانه‌های خالی بحث را با یک مثال تمام می کنیم. به طور نمونه اگر یک خانه با ودیعه ۵۰میلیون تومان و اجاره ماهیانه دو میلیون تومان بیش از چهار ماه خالی بماند و سکونتی در آن واقع نشود. در سال اول مشمول ۳۳میلیون و ۶۰۰هزار تومان جریمه بر اساس قانون مالیات بر خانه های خالی می‌شود.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.