جمعه 30 آذر 1403
Flowers
  • یکشنبه 18 خرداد 1399
  • دسته‌بندی:
  • خبر مسکن
  • کد خبر: 4406
  • منبع : پایگاه خبری ملک هفت

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

نقدینگی میگردد بازارش را پیدا میکند!

نقدینگی میگردد بازارش را پیدا میکند!

 کارشناسان در شرایط فعلی حرکت نقدینگی به سمت بازارهای طلا، سکه و ارز را برای اقتصاد مضر دانسته و بازار سرمایه را بهترین پناهگاه برای حرکت نقدینگی می‌دانند. با این وجود کارشناسان معتقدند که این نقدینگی باید به سمت تولید حرکت کند تا به بهبود اقتصاد و اشتغال‌زایی کمک کند.

بهترین بازار برای سرازیری نقدینگی کجاست؟

نظام پولی و بانکی نقش تعیین کننده‌ای در سیاست‌های پولی و اعتباری دارد و یک قدرت اقتصادی مهم و در اختیار دولت است، می‌تواند با اتخاذ سیاست‌های مناسب و هماهنگ با اهداف کلان اقتصادی و به‌کار بردن ابزارهای کنترلی، نقدینگی را به‌سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی هدایت کند و با افزایش ثبات اقتصادی زمینه را برای شکل‌گیری سرمایه‌گذاری، اشتغال، تولید و .. فراهم کند.

اما واگذاری اموال دولتی، آزادسازی سهام عدالت و رشد بی‌سابقه شاخص بورس، باعث شد تا بازار بورس، به‌عنوان پناهگاهی برای سرمایه‌های اقشار مختلف مردم (چه افراد بی‌تجربه و چه فعالان باسابقه در بورس) تبدیل شود.

 

بیشتر بخوانید
شاخص های ملکی و بازار های داغ امروز

هدایت نقدینگی از بورس به سمت تولید، مشروط به رعایت الزاماتی خاص میباشد

به گفته تحلیلگران، درشرایط فعلی بار مسئولیت چند ساله نظام بانکی به‌منظور جلوگیری از حرکت نقدینگی به بازارهای سوداگرانه و هدایت آن به سمت فعالیت‌های تولیدی برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی بر دوش بازار سرمایه افتاده است. به گفته اقتصاددانان هدایت نقدینگی از بازار بورس به سمت تولید، مشروط به رعایت الزاماتی است.

در روزهای گذشته بازار طلا، سکه و ارز افزایش قیمت داشته، اما بورس با ریزش در شاخص مواجه شد و این تردید به‌وجود آمد که بازار سرمایه توانایی کنترل نقدینگی را ندارد. با این وجود کارشناسان بورس معتقدند که نوسانات بورس برای رسیدن به ثبات است و همچنان نقدینگی به سمت این بازار حرکت خواهد کرد.

حرکت نقدینگی به سمت بازارهای سوداگرایانه اثرات تورمی و منفی بر اقتصاد دارد. دراین خصوص حسین راغفر (اقتصاددان)، فعال کردن نظام مالیاتی را برای جلوگیری از حرکت نقدینگی از بازار سرمایه به بازارهای سوداگرایانه پیشنهاد داد. به اعتقاد وی باید از درآمد فعالیت‌های غیرمولد مالیت گرفته شود تا منابع بازار سهام به سمت تولید حرکت کند.

به گفته حسین عبده تبریزی (کارشناس اقتصدای) نیز هدایت نقدینگی به سمت شرکت‌های تولیدی کارآمد نیازمند آن است که نرخ بازدهی تصنعی بازارهای سفته‌بازی کاهش یابد تا مردم سرمایه‌های خود را در طرح‌های نیمه‌تمام، زیرساختی و عمرانی با بازده مناسب سرمایه‌گذرای کنند و یا در اختیار شرکت‌های ارزش آفرین قرار دهند.

محمود جامساز (اقتصاددان) نیز بازار سرمایه را بهترین مکان برای فرود آمدن نقدینگی‌های انباشت شده می‌داند، به‌شرطیکه این بازار طبق استانداردهای بین‌المللی عمل کند. به گفته وی، شاخص کنونی بازار سرمایه برخلاف رشد اقتصادی کشور که در دوسال پیاپی حدود منفی 14 درصد بوده است، از رشد غیرمنتظره‌ای برخوردار بوده که با هیچ منطق اقتصادی توجیه پذیر نیست.

در مجموع این اظهارات شاید بتوان به این نتیجه رسید که برای استفاده از سودهای کنونی بازار سرمایه برای تامین مالی و ارتقا تولید، باید منابع وارد شده به بورس تحت نظارت قرار گیرند و براساس اصول علم اقتصاد و استانداردهای بین‌المللی عمل کنند. از طرف دیگر باید راه‌های نقدینگی به سمت بازارهای سفته‌بازانه از طریق مالیات و کاهش نرخ بازدهی این بازارها، بسته شود.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.