افزایش مبلغ آورده طرح اقدام ملی مسکن
به گزارش پایگاه خبری ملک هفت، تعداد زیادی از متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن برای واریز مبلغ آورده اقدامی نمی کنند.
بر اساس آخرین آمار در بهمن ماه سال جاری، 460 هزار نفر متقاضی مسکن ملی بودند که از بین آن ها 198 هزار نفر افتتاح حساب کردند و 138 هزار نفر نیز آورده را پرداخت کرده اند. اما برخی از متقاضیان می گویند که وجوه درخواستی از سوی پیمانکاران درحال افزایش بوده و برخی تا 100 میلیون تومان نیز در دو مرحله واریز داشته اند.
یکی از متقاضیان مسکن ملی در زاهدان می گوید: در روز اول اعلام کردند که 30 میلیون تومان آورده بیاورید اما در مرحله اول 40 میلیون تومان و بعد از آن 60 میلیون تومان نیز دریافت نمودید.
در ابتدا 350 میلیون تومان را به عنوان هزینه ساخت برآورد کردند اما اکنون می گویند که متقاضی باید مبلغ 450 میلیون تومان پرداخت کند که با وام 100 میلیون تومانی 550 میلیون تومان می شود.
نصب کابینت، هود، شیرآلان و سینک و کولر برای متقاضی است. با این تفاسیر نه می شود انصراف داد و نه ادامه داد.
اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس نیز شرایط دشوار هزینه اولیه و پرداخت وام را از دلایل استقبال پایین متقاضیان از مسکن ملی دانست و گفت: شرایط سنگین پرداخت وام و هزینه اولیه باعث شده است که کمتر از 15 درصد افراد ثبت نام کننده پای امضایقرارداد نهایی پیش بروند.
محمودزاده گفت: افرادی که برای پروژه مسکن ملی ثبت نام کردند دو گروه هستند. برای حدود 135 هزار نفر زمین تامین و واگذار شده است که به عنوان گروه های ساخت عموما در شهرهای کوچک درحال ساخت است که این پرژه ها معمولا بین 3 تا 10 می باشد.
بیشتر بخوانید
واجدان شرایط مسکن ارزان قیمت از سوی وزارت راه معرفی میشوند
ایشان ادامه دادند: حدود 326 هزار واحد در قالب 7800 پروژه در سراسر کشور ایجاد شده و درحال اجراست.
متقاضیانی که آورده خود را واریز کرده اند به پروژه خود متصل شده و معلوم است پروژه شان کجاست.
این اطلاعات بجز استان در سامانه ملی نیز قابل دیدن است.
عدم همکاری شهرداری با پروژه طرح ملی مسکن
عدم همکاری شهرداری ها برای صدور پروانه ساخت به دشوارتر شدن کارها دامن زد. جواد حق شناس معاون بنیاد مسکن گفت: همراهی و استقبال کم شهرداری ها در صدور پروانه ساخت و ساز از مشکلاتی است که اجرای این طرح را با کندی مواجه کرده است. بدین معنا که شهرداری ها برای اعمال ۵۰ درصد تخفیف برای صدور پروانه ساختمانی استقبال کمی داشتند. هم اکنون تعداد پروانههای صادره ساختمانی هم در انفرادی ساز و هم در گروهی ساز پایین است.
ناتوانی مردم در پرداخت اقساط ساخت مسکن ملی
با وجود اینکه افزایش مدت زمان پرداخت اقساط ساخت مسکن ملی از 24 به 30 ماه در دستور کار قرار دارد اما ظاهرا به نظر می رسد که این مسئه کمبود نقدینگی متقاضیان را جبران نمی کند.
معاون بنیاد مسکن در این باره گفت: با توجه به اعلام برخی از متقاضیان درخصوص عدم توانایی نسبت به پرداخت اقساط ساخت مسکن ملی در 24 ماه، درحال برنامه ریزی برای افزایش این مدت به 30 ماه هستیم. پروژه هایی که ساخت آن ها شروع می شود تقریبا 18 ماه زمان می برد تا کارهای عملیات ساختمانی آن ها تمام شود. البته این مدت به تکمیل آورده متقاضیان در زمان و مهلت تعیین شده بستگی دارد.
به طور کلی به نظر می رسد که بسیاری از اقشار ضعیف و حتی متوسط جامعه که هدف طرح اقدام ملی مسکن بودند، قدرت لازم برای تامین آورده اولیه مسکن ملی را ندارند و دولت باید برای اجرا و ساخت پروژه به فکر راهکار دیگری باشد.
ارسال نظر