پنجشنبه 29 آذر 1403
Flowers

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

پرداخت تسهیلات به مستأجران و کد رهگیری/ تسهیلات به مستأجران پرداخت می‌شود یا صاحب‌خانه‌ها؟

پرداخت تسهیلات به مستأجران و کد رهگیری/ تسهیلات به مستأجران پرداخت می‌شود یا صاحب‌خانه‌ها؟

از طرح‌های ارائه‌شده از سوی دولت پرداخت تسهیلات به مستأجرانی است که مورد شناسایی قرارگرفته‌اند و در خانه‌های کوچک زندگی می‌کنند.

الزام دریافت کد رهگیری برای تسهیلات مستاجران

در راستای حمایت از مستأجران و کمک برای پرداخت ودیعه مسکن قرار است تا آخر تیرماه تسهیلاتی به مستأجران پرداخت شود. طبق این طرح تسهیلات در اختیار صاحب‌خانه قرارگرفته و مستأجران فقط سود وام را پرداخت خواهند کرد. برای پرداخت تسهیلات لازم است که مستأجران کد ره‌گیری برای قرارداد داشته باشند. مستأجرانی که قرارداد آن قدیمی و فاقد کد ره‌گیری است لازم به دفاتر املاک مراجعه کرده و کد ره‌گیری را به‌صورت رایگان دریافت کنند.

به گزارش پایگاه خبری هفت ملک؛ طبق مصوبه دولت هرگونه قراردادی که در دفاتر املاک انجام می‌شود باید دارای کد ره‌گیری بوده و هر معامله ازجمله خرید خانه، اجاره، خرید مغازه، باغ، ویلا و ... باید حتماً کد ره‌گیری صادر شود و خریداران و مستأجران باید این مطالبه را از دفاتر املاک داشته باشند. هرگونه قراردادی که بین موجر و مستأجر ثبت می‌شود باید عدم صوری بودن آن برای دولت مسجل شود و دریافت کد ره‌گیری الزامی است.

هرگونه قصور از سوی دفاتر املاک قابل پیگیر قانونی بوده و اگر مستأجران و خریداران مایل به دریافت کد ره‌گیری نیستند دفاتر املاک باید کد ره‌گیری را به‌صورت رایگان دریافت کنند و به خریدار ارائه کنند. طبق قانون دریافت کد ره‌گیری رایگان است اما طبق گفته مراجعه‌کنندگان به دفاتر املاک، از مردم مطالبه مبالغی در این زمینه شده است. این طرح برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه اجاره‌بها در دفاتر املاک به اجرا درآمده است. صاحب‌خانه‌هایی که مایل به افزایش میزان قرارداد خود دارند، معمولاً مایل به دریافت کد ره‌گیری نیستند.

این روزها بحث افزایش قیمت مسکن و رشد صعودی اجاره‌بها بسیاری از مستأجران را با مشکل مواجه کرده است. از طرفی با گسترش بیماری کرونا مستأجران نگران این هستند که در حین اسباب‌کشی به بیماری کرونا مبتلا شوند. ازاین‌رو دولت با همکاری ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا به تمام دفاتر املاک اعلام کرده است تا اطلاع ثانوی قراردادها باید به مدت دو ماه تمدید شوند و مستأجران فعلاً جابه‌جا نشوند.

حمایت دولت از مستاجران

همچنین دولت برای حمایت از مستأجران اعلام کرد که در قراردادهای تمدیدی میزان اجاره‌بها به میزان مشخصی افزایش خواهد داشت. طبق اعلام دولت میزان افزایش اجاره‌بها در شهر تهران تا 25 درصد خواهد بود. این مصوبه دولت شامل حال قراردادهای جدید نمی‌شود. این طرح برای جلوگیری از افزایش خودسرانه قیمت مسکن و اجاره‌بها، توسط دولت ارائه‌شده است و از تمامی دستگاه‌ها خواسته‌شده است تا از این طرح حمایت لازم را به عمل بیاورند.

همچنین طبق طرح ارائه‌شده از سوی مقامات قضایی سایت‌های ارائه‌کننده مشخصات املاک برای خریدوفروش اجازه درج قیمت‌ها را نداشته تا از هرگونه سوءاستفاده از فضای مجازی جلوگیری به عمل آید.

از دیگر طرح‌های ارائه‌شده از سوی دولت پرداخت تسهیلات به مستأجرانی است که مورد شناسایی قرارگرفته‌اند و در خانه‌های کوچک زندگی می‌کنند. این‌گونه افراد که از طبقه متوسط و یا کم‌درآمد جامعه هستند با توجه به مشکلات به وجود آمده بیشترین فشار را تحمل می‌کنند. دولت مقرر کرده است که از محل بودجه مبارزه کرونا مبلغی به‌عنوان تسهیلات به این افراد ارائه شود تا بتوانند ودیعه مسکن خود را تأمین کنند.

این تسهیلات در قالب پول پیش به موجر (صاحب‌خانه) پرداخت می‌شود و مستأجر فقط سود تسهیلات را پرداخت خواهد کرد. در زمان سر ر سید اصل پول به بانک عامل بر خواهد گشت. البته میزان پرداخت این تسهیلات مشخص نشده است و بعد از پرداخت تسهیلات مربوط به مشاغل آسیب‌دیده از کرونا تسهیلات به مستأجران پرداخت خواهد شد.

مطالب مرتبط
وام ودیعه و اجاره بها از مسکن یکم

همچنین مقرر شده است میزان افزایش اجاره‌بها در شهر تهران 25 درصد، در 7 کلان‌شهر 20 درصد و در بقیه شهرها 15 درصد باشد. برای اجرای طرح‌های دولت لازم است که کلیه قراردادها کد ره‌گیری داشته و در دفاتر املاک ثبت شده باشند. البته اگر مستأجر به تعهدات خود در قبال صاحب‌خانه عمل نکند، صاحب‌خانه می‌تواند حکم تخلیه گرفته و مستأجر 2 ماه مهلت دارد تا خانه را تخلیه کند. همچنین اگر در این مدت صاحب‌خانه خانه را به فروش رسانده،  قرارداد فروش ثبت شده و کد ره‌گیری دریافت کند، مستأجر باید ظرف دو ماه خانه را تخلیه کند.

یکی دیگر از اقدامات دولت در سال‌های اخیر ایجاد صندوق مسکن یکم در بانک مسکن است که در مدت سه سال اخیر به 160 هزار نفر تسهیلات پرداخت کرده است. افرادی که در این صندوق عضو باشند در اولویت پرداخت تسهیلات مسکن هستند و می‌توانند از این طریق صاحب‌خانه شوند. هر چند که دولت تدبیر و امید در سال‌های آخر اقدام به اجرای طرح مسکن ملی کرده است، اما انتظار می‌رود این طرح بتواند افراد زیادی را در کشور صاحب‌خانه کند. در حال حاضر ثبت‌نام از متقاضیان در شهرهای مختلف انجام‌شده است و پروژه‌ها راه‌اندازی شده‌اند. این طرح با هدف صاحب‌خانه کردن طبقات کم‌درآمد جامعه و افرادی است که تاکنون از تسهیلات زمین و خانه دولتی استفاده نکرده‌اند و امید است تا دو سال آینده صاحب‌خانه شوند.

طبق آمار موجود میانگین ثبت‌نام کنندگان طرح مسکن ملی 34 سال است که نشان از استقبال قشر جوان از این طرح ملی است.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.