جمعه 30 آذر 1403
Flowers

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

تأثیر کرونا بر بازار مسکن چین و آمریکا

تأثیر کرونا بر بازار مسکن چین و آمریکا

. توقف فعالیت‌های اقتصادی، تعطیلی کسب‌وکارها و قرنطینه مردم در خانه‌ها اقتصاد دنیا را با چالش جدیدی روبه‌رو ساخت و غول‌های بزرگ اقتصادی ازجمله چین و آمریکا نیز نتوانستند در برابر آن مقاومت کنند.

تاثیر کرونا بر اقتصاد و بازار مسکن چین و آمریکا

به گزارش پایگاه خبری هفت ملک؛ بعد از گسترش ویروس عالم‌گیر کرونا فعالیت‌های اقتصادی در سراسر جهان تحت تأثیر قرار گرفت. توقف فعالیت‌های اقتصادی، تعطیلی کسب‌وکارها و قرنطینه مردم در خانه‌ها اقتصاد دنیا را با چالش جدیدی روبه‌رو ساخت و غول‌های بزرگ اقتصادی ازجمله چین و آمریکا نیز نتوانستند در برابر آن مقاومت کنند.

یکی از بخش‌هایی که در کشورهای بزرگ تحت تأثیر قرار گرفت بخش مسکن بود. بعد از همه‌گیر شدن کرونا در آمریکا بسیاری از فعالیت‌ها در بخش ساخت‌وساز متوقف شد و قیمت مسکن کاهش پیدا کرد. پیش‌بینی می‌شود این کاهش قیمت‌ها دست‌کم تا اوایل فصل پاییز نیز ادامه داشته باشد.

رکود شدید در معاملات مسکن از دیگر عوامل کاهش قیمت مسکن در آمریکا بوده است. این رکود در بخش‌های اداری و تجاری نیز حاکم شده است و احتمالاً 5 تغییر عمده که در بخش‌های مختلف معاملات مسکن در آمریکا ایجادشده است برای طولانی‌مدت باقی خواهد ماند.

چین کشوری که به‌عنوان مبدأ همه‌گیری این ویروس شناخته می‌شود نیز با رکود در بخش مسکن مواجه شده است و اخیراً اعمال تخفیف برای فروش خانه‌های نوساز برای تحریک بازار و جذب مشتری آغازشده است؛ اما به نظر می‌رسد تا چند ماه آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید
املاک و شرکت های مرجان شیخ الاسلامی در آمریکا و کانادا

کرونا و تاثیرات آن در املاک آمریکا

طبق برآوردهای سامانه الکترونیکی املاک آمریکا (زیلو) قیمت مسکن در آمریکا در اوایل شروع کرونا به اوج خود رسیده و در حدود 248 هزار دلار بوده است. با فراگیری کرونا و قرنطینه خانگی مردم قیمت‌ها در حدود 2 درصد کاهش و  به 244 هزار دلار رسیده است. پیش‌بینی می‌شود در ماه اکتبر قیمت‌ها همچنان کاهش داشته باشند و بعدازآن به‌تدریج قیمت‌ها روند افزایشی خود را شروع کنند.

طبق برآوردهای سازمان ملی مسکن در آمریکا بخش ساخت‌وساز در این کشور تحت تأثیر قرارگرفته است و طبق الگوهای موجود در حدود یک‌میلیون کمبود مسکن در آمریکا وجود دارد. علاوه بر کمبود در بخش عرضه و ساخت‌وساز، در بخش تقاضا نیز عواملی تأثیرگذاری مانند کاهش نرخ ازدواج، کم شدن تعداد خانه‌های خالی و تمایل جوانان برای زندگی با والدین تأثیرگذار بوده است.

با توجه به افزایش نرخ بیکاری در آمریکا و تأثیر منفی کرونا بر اقتصاد، بخش مسکن در آمریکا بیش از قسمت‌های دیگر متأثر خواهد شد. به گفته کارشناسان کرونا 5 تغییر بلندمدت بر بخش مسکن آمریکا خواهد داشت:

گرایش مردم به بخش‌های کم‌جمعیت و با تراکم جمعیتی پایین. درسی که مردم از بیماری کرونا گرفتند این است که مناطق مرکزی در شهرها در این مواقع با چالش بیشتری روبه‌رو خواهد بود. تراکم جمعیتی بالا، وابستگی به وسایل حمل‌ونقل عمومی، زیرساخت‌های بهداشتی نامناسب باعث می‌شود افراد به سمت مناطق با تراکم پایین‌تر گرایش پیدا کنند. البته این عامل باعث روی آوردن مردم به مناطق روستایی نخواهد شد اما دور شدن از مراکز شلوغ و پرجمعیت مرکزی شهر اتفاق خواهد افتاد.

تمایل مردم به خرید خانه‌های بزرگ‌تر؛ با قرنطینه شدن مردم در خانه‌ها و تبدیل‌شدن خانه‌ها به اقامت گاه دائمی برای درس و کار بسیاری از افراد به این نتیجه رسیدند که برای زندگی بهتر در آینده باید خانه‌های بزرگ‌تری داشته باشند تا در مواقع مشابه از آسایش بیشتری برخوردار شوند. خانه‌های تک‌واحدی برای اجاره تقاضای بیشتری خواهند داشت.

بسیاری از فضاهای تجاری و اداری به مسکونی تبدیل می‌شوند. کسب‌وکارهای فیزیکی کم خواهد شد و ارتباط از راه دور و ویدئو کنفرانس و دورکاری باعث گرایش مردم به خریده خانه‌های بزرگ و تک‌واحدی و تبدیل فضاهای اداری به مسکونی می‌شود. همچنین بسیاری از کسب‌وکارهای الکترونیکی و خریدوفروش‌های اینترنتی رونق می‌یابد ضمن اینکه بسیاری از شرکت‌های اقتصادی بزرگ در سراسر جهان تصمیم گرفته‌اند تا بخشی از فعالیت‌های خود را همچنان به‌صورت دورکاری انجام دهند و کارکنان خود را در این زمینه تشویق می‌کنند.

تحولات بخش مسکن در چین پس از کرونا

بعد از فروکش کردن موج اول کرونا در چین از ماه مارس فعالیت‌های اقتصادی در این کشور به حالت عادی برگشتند. گزارش‌ها از هشت بازار عمده‌فروش مسکن نشان می‌دهد که خریداران دوباره به سمت بازار مسکن حرکت کرده‌اند و معاملات به حجم ماه‌های آخر سال 2019 رسیده است.

کارشناسان معتقدند با برداشتن محدودیت تردد این رونق دوباره به بازار برگشته است و بسیاری از مالکان برای تحریک بازار و کشاندن مردم برای خرید خانه تخفیف‌های قابل‌توجهی برای خریداران در نظر گرفته‌اند. هرچند که بسیاری از پروژه‌ها دولتی همچنان برای مردم جذاب هستند.

محدودیت‌های ایجادشده در چین باعث شد بسیاری از سوداگران و دلالان وارد بازار مسکن و زمین در چین شوند و سود هنگفتی از معاملات به دست آورند. بسیاری از مردم نیز برای خرید خانه و دلالان واسطه‌ها برای خرید زمین هجوم آورده‌اند.

طبق آمارها بعد از رفع محدودیت‌ها در 30 شهر بزرگ چین آمار فروش خانه‌ها رشد فزاینده‌ای داشته و به بیش از سه برابر مدت مشابه سال قبل رسیده است. به‌عنوان‌مثال در شهر ووژونگ چین در عرض یک دقیقه نزدیک به 1 میلیارد یوان خانه به‌صورت اینترنتی معامله‌شده است. طبق گزارش نشریات چین با بازگشت مردم به مشاغل و شروع ساخت‌وسازها در چین نشانه‌های مثبتی در اقتصاد چین مشاهده‌شده است. البته کارشناسان اعتقاد دارند تحولات به وجود آمده نمی‌تواند به‌طور کامل اثرات منفی شرایط را از بین ببرد و بخش مسکن در چین با کاهش 30 تا 40 درصدی در بخش فروش در فصل جدید مواجه خواهد بود.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.