جمعه 30 آذر 1403
Flowers
  • دوشنبه 18 فروردین 1399
  • دسته‌بندی:
  • خبر مسکن
  • کد خبر: 4280
  • منبع : دنیای اقتصاد

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

ساخت و ساز های ساختمانی تهران تعطیل شد

ساخت و ساز های ساختمانی تهران تعطیل شد

به گزارش ملک هفت به‌نقل از دنیای اقتصاد، با ابلاغ ستاد مدیریت بحران ساخت و ساز در تهران تا اطلاع ثانوی تعلیق شد.

دبیر ستاد مقابله با کرونای شهرداری تهران با ابلاغ این دستور، از شهرداران مناطق ۲۲گانه شهر تهران خواسته بر اجرای جدی آن نظارت داشته باشند.

ساکنان محله‌های مختلف تهران در صورت مشاهده پروژه‌های متخلف و فعالیت‌های ساختمانی که طبق بخش‌نامه عمل نکرده و همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند، می‌توانند از طریق تماس با ۱۳۷ گزارش تخلف خود را ثبت کنند.

شهرداران مناطق ۲۲گانه تهران هم وظیفه دارند بر تخلف‌ها نظارت ویژه داشته باشند.

فعالیت کارگاه های ساختمانی تهران ممنوع شد

رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به‌عنوان دبیر ستاد مقابله با کرونا در مجموعه شهرداری تهران، آغاز یا ادامه فعالیت هر کارگاه ساختمانی در مناطق ۲۲گانه شهر تهران را به‌دلیل جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند یکی از عوامل مهم انتقال و انتشار ویروس کرونا، در بیشتر محله‌های مسکونی شهر تهران، به‌ویژه معابر و کوچه‌های متراکم از نظر تعداد ساختمان‌ها و جمعیت ساکن، نیروهای فعال در پروژه‌های ساختمانی به‌ویژه ساخت‌وسازهای مسکونی هستند.

هرچه ابعاد و حجم پروژه‌های ساختمانی افزایش پیدا کند، رفت‌وآمد کارگران ساختمانی هم بیشتر می‌شود.

نکته قابل توجه اینکه بیشتر این کارگرها از شهرهای اطراف پایتخت به این شهر وارد می‌شوند و جزو جمعیت روز آن هستند.

در واقع بررسی‌های میدانی از بیشتر پروژه‌های در حال ساخت شهر تهران حاکی از آن هستند که بیشتر نیروی انسانی برج‌های ساختمانی در حال ساخت در محله‌های متراکم شهر تهران، کارگرانی هستند که با خودروهای دارای پلاک شهرستان به محل اجرای پروژه مراجعه می‌کنند.

ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا در کل کشور، هر نوع رفت‌ وآمد و جابه‌جایی برون‌ شهری را ممنوع اعلام کرده و حذف جابه‌جایی‌ های غیر ضروری درون‌ شهری را هم توصیه کرده است.

به نظر می‌رسد این رفت‌وآمد ها برای آغاز یا ادامه فعالیت کارگاه‌های ساختمانی در شهر می‌توانند عامل شیوع بیشتر ویروس کرونا در محله‌های شهر تهران باشند.

به همین خاطر سازمان مدیریت بحران شهر تهران در قالب بخش‌نامه‌ای فعالیت کارگاه‌های ساختمانی را تا اطلاع ثانوی تعطیل اعلام کرده است.

سازمان مدیریت بحران شهر تهران از نظر قانونی، مسئول کنترل پایتخت در هنگام بحران و حوادث طبیعی و غیرطبیعی است.

 

سازمان مدیریت بحران هنگام بروز زلزله هم مسئولیت امداد و نجات، کنترل تردد در شهر و از همه مهم‌تر ابلاغ توصیه‌های ایمنی به شهروندان را بر عهده دارد.

اکنون به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در سطح شهر، این سازمان با هدف افزایش تاب‌آوری شهروندان در برابر ویروس کرونا، بخش‌نامه‌ای را برای افزایش ایمنی محلات در برابر این ویروس به شهرداری‌های مناطق ۲۲گانه پایتخت ابلاغ کرده است.

 

بخشنامه ایمن سازی محلات در برابر ویروس کرونا

در متن این بخش‌نامه آمده:

«استمرار فعالیت‌های ساختمانی در محیط کارگاه‌های ساختمانی، غالبا با حضور تجمعی، متراکم و با هم‌جواری و ارتباط نزدیک کاری فعالان این حوزه شامل کارگران، مهندسان و... توأم است.

این در حالی است که حمل‌ونقل مواد و مصالح و ترددهای مرتبط با آن، بر گسترش بیماری بین عوامل و همسایگان هم‌جوار، نقش و تأثیر زیادی خواهد داشت.

به همین دلایل و بر اساس پیشنهاد معاونت شهرسازی و معماری شهرداری و همین طور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، به این وسیله تمامی فعالیت‌های کارگاه‌های ساختمانی (به غیر از موارد اعمال تمهیدات ایمنی) در شهر تهران تا اطلاع ثانوی تعطیل و تعلیق اعلام می‌شود.

بدیهی است نظارت و کنترل اجرای این امر برعهده شهرداران مناطق خواهد بود.»

 

با توجه به متن این بخش‌نامه، سازمان نظام مهندسی هم از اجرای این بخش‌نامه شهرداری تهران حمایت می‌کند.

چون با توجه به شیوع کرونا، امکان حضور مهندسان ناظر در کارگاه‌های ساختمانی هم وجود ندارد.

در اسفند سال گذشته هم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران طی نامه‌ای به شهرداری تهران درخواست کرده بود کارگاه‌های ساختمانی به‌عنوان یکی از مراکز احتمالی شیوع ویروس کرونا، تعطیل شوند.

البته سازمان نظام مهندسی صرفا می‌تواند نقش پیشنهاددهنده داشته باشد و شهرداری تنها دستگاهی است که می‌تواند به‌عنوان نهاد صادرکننده پروانه ساختمانی، از ادامه فعالیت ساخت و ساز در تهران جلوگیری کند.

ناظران ساخت هم فقط می‌توانند گزارش تخلفات را به شهرداری‌ها ارائه دهند.

 

چگونگی اجرای بخشنامه تعطیلی ساخت و سازها

آن‌طور که بررسی‌ها نشان می‌دهند این بخش‌نامه در سیستم داخلی شهرداری تهران، قرار است به‌شکل ویژه‌ای از سوی نهادهای نظارتی، از جمله نیروهای بازرسی و مأموران گشت محله‌ای معاونت شهرسازی پیگیری و اجرا شود.

نیروهای بازرسی هر روز با خودروهای ویژه در محله‌های پایتخت گشت می‌زنند.

اما به‌نظر می‌رسد فعالان ساختمانی در حوزه ساخت و ساز در تهران یک گام جلوتر از این بخش‌نامه هستند.

 

تناقضات در تصمیمات دولتی برای تعطیلی کارگاه ها

اطلاعات کسب‌شده از شهرداری‌های مناطق مختلف پایتخت نشان می‌دهد در روزهای گذشته، تقاضا برای اخذ پروانه ساختمانی به‌شدت کاهش داشته است.

به طوری که حجم تقاضا از سوی فعالان ساختمانی در برخی مناطق به صفر رسیده است.

هرچند که صدور پروانه ساختمانی از سوی شهرداری تهران به نوعی حاوی این پیام بوده که بخش‌نامه صادرشده از سوی سازمان مدیریت بحران جنبه اجرایی ندارد.

زیرا صدور پروانه ساخت و ساز در تهران حق قانونی سازنده برای اجرای پروژه ساختمانی ایجاد می‌کند.

اما استعلام انجام‌شده از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نشان می‌دهد از آنجا که صدور پروانه ساختمانی مراحل مختلفی دارد، در حال حاضر بخشی از مراحل اولیه که در بستر فضای مجازی و بدون نیاز به مراجعه فیزیکی امکان انجام آن وجود دارد، هنوز قابل‌ثبت است و مجوز نهایی برای صدور پروانه ساختمانی پس از عادی شدن شرایط شهر صادر خواهد شد.

در این صورت سیستم تعریف‌شده از سوی شهرداری تهران را این‌طور می‌توان تحلیل کرد که در این ایام و تا زمانی که فرمان سازمان مدیریت بحران شهر تهران اجرا می‌شود، پروانه ساختمانی هم عملا صادر نمی‌شود.

اجرا نکردن این فرمان و متعهد نبودن سازنده‌ها، پیش از هرچیز به سلامت کارگاه ساختمانی و بعد هم به سلامت شهر و شهروندان آسیب می‌زند.

 

برخورد با متخلفان

ساکنان محله‌های مختلف تهران در صورت مشاهده پروژه‌های متخلف و فعالیت‌های ساختمانی که طبق بخش‌نامه عمل نکرده و همچنان به فعالیت ادامه می‌دهند، می‌توانند از طریق تماس با ۱۳۷ گزارش تخلف خود را ثبت کنند.

شهرداران مناطق ۲۲گانه تهران هم وظیفه دارند بر این موضوع نظارت داشته باشند.

از این رو در وضعیت کنونی که بر اساس بخش‌نامه سازمان مدیریت بحران، شهرداران مناطق ۲۲گانه مسئول نظارت و کنترل بر این موضوع هستند، مهم‌ترین مأموریت ۲۲ شهردار منطقه‌های تهران در همین حوزه خواهد بود.

 

پیش از این نیز عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در نامه‌ای به شهرداران مناطق، دستور توقف فعالیت‌های ساختمانی در شهر تهران را با هدف جلوگیری از تشدید شیوع ویروس کرونا داده بود.

گلپایگانی هدف از این دستور را حذف هرگونه مزاحمت ناشی از فعالیت ساختمانی برای شهروندانی اعلام کرده بود که به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در خانه مانده‌اند.

وی گفته بود:

«البته با توقف فعالیت ساختمانی، سلامت هر چه بیشتر کارگران و کارفرمایان نیز تأمین شده و با کاهش مأموریت همکاران نظارتی، سلامتی این افراد هم کمتر در خطر خواهد بود».

وی ادامه داده بود:

«با توجه به خطر شیوع بیماری کرونا در کشور و تأکید بر حضور شهروندان در منزل و کاهش تردد در سطح شهر، برنامه‌های استقبال از بهار امسال با تغییراتی همراه بوده است.

سعی شده تأمین آسایش شهروندان به‌طور ویژه‌ای مدنظر قرار گرفته و با توقف همه فعالیت‌ها و عملیات ساختمانی، سلامت کارگران، کارفرمایان و همکاران دستگاه نظارت موضوع محوری معاونت شهرسازی و معماری بوده است».

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.