افزایش قیمت دلار، افزایش تقاضای روزافزون مسکن از سوی زوجهای جوان، کاهش ساختوساز در شهرهای بزرگ، مهاجرت به شهرها و افزایش اجارهنشینی ازجمله عواملی است که باعث گران شدن قیمت مسکن در این روزها شده است. از زمستان سال گذشته این افزایش قیمت شیب تندی گرفته و در حال حاضر 42 درصد افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری هفت ملک؛ طبق آماری که بنگاههای املاک ارائه کردهاند هر متر خانه در تهران بهطور متوسط 18 میلیون تومان معاملهشده است که نسبت به مدتزمان مشابه سال قبل نزدیک به 42 درصد رشد داشته است. گرانی مسکن و کاهش نرخ سود بانکی قیمت اجارهبها را نیز افزایش داده است و مستأجران را نیز از این اوضاع بینصیب نگذاشته است.
از بین مناطق مختلف تهران بیشترین معاملات مسکن در منطقه 5 صورت گرفته است و 15 درصد معاملات متعلق به این منطقه است. از بین مناطق تهران نیز بیشترین قیمت متعلق به منطقه یک با 41 میلیون تومان و کمترین میزان افزایش متعلق به منطقه 8 تهران با قیمتی در حدود 8 میلیون تومان بوده است.
افزایش تعداد معاملات مسکن در تهران
طبق آمار موجود با وجود گرانی مسکن بازهم تعداد معاملات افزایش پیدا کرده است و این عامل نتوانسته است باعث رکود یا کاهش تقاضای مردم شود. در سه ماهه نخست امسال تعداد معاملات مسکن به 23 هزار معامله رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه قبل 8 درصد افزایش داشته است. در این مدت قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران 17 میلیون تومان بوده است که در مقایسه با مدت مشابه 37 درصد گرانتر شده است.
افزایش جمعیت شهرها، تمایل زوجهای جوان به داشتن زندگی مستقل، افزایش روزافزون تقاضای مسکن و دیگر شرایط اقتصادی باعث بالا رفتن قیمت مسکن و افزایش تقاضای مردم شده است.
بررسی معاملات انجامشده نشان میدهد بیشترین معامله انجامشده در محدوده قیمتی 10 تا 12 میلیون تومان بوده و این رنج قیمت بیشترین آمار تقاضا را داشته است. در رتبه بعدی قیمت متوسط 12 تا 14 میلیون تومان قرار دارد و با حدود 10 درصد معاملات بیشترین تقاضا در این محدوده بوده است. این امر نشاندهنده گرایش مردم به خرید در مناطق جنوبی و حاشیهای شهرها است. گسترش حاشیهنشینی و افزایش تراکم مناطق مرکزی و جنوبی شهرها از پیامدهای شکاف قیمتی بالا در مناطق مختلف شهر تهران است.
همچنین بررسیهای انجامشده نشان میدهد خانههایی با قیمت 600 تا 850 میلیون تومان بیشترین استقبال برای خرید را داشتهاند و این امر گرایش مردم و جوانان به خرید خانه با متراژ پایین را نشان میدهد. این در حالی است این روزها سازندگان به متراژهای بالا علاقه بیشتری دارند و مناطق بالای شهر اغلب خانهها با متراژ بسیار بالا میسازند.
این مسئله بر خالی ماندن خانههای زیادی در مناطق بالای شهر دامن زده است وتوان اکثر مردم برای خرید خانه در این مناطق کاهش پیدا کرده است. بحث مالیات بر خانههای خالی نیز با تمرکز بر شهرهای بزرگ نیز ریشه در این مسئله دارد. قرار است تا پایان تابستان قانون مالیات بر خانههای خالی اجرا شود تا بتواند کرایهخانه در شهرهای بزرگ را تا حدودی تعدیل کند.
مطالب مرتبط
اجاره پشت بام به جای خانه!
وضعیت اجاره در شهر تهران
وضعیت اجاره نیز در شهر تهران چندان اوضاع خوبی ندارد. نرخ اجارهبها نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به 27 تا 30 درصد گران شده است و مستأجران را بیش را پیش مستأصل ساخته است. این روزها خبرهای زیادی از وضعیت مستأجران به گوش میرسد. جابهجایی مستأجران از مناطق شمالی به مناطق مرکزی و جنوبی تهران، پشتبام خوابی کارگران و هم خانگی خانوادهها در یکخانه که بسیاری از این خبرها توسط مسئولین تکذیب شده است.
اما آنچه واقعیت دارد گران شدن بیش از حداجاره بها نسبت به مدت مشابه سال قبل است که مستلزم توجه خاص مسئولین برای یاریرساندن به اجارهنشینان است. خبر محدود کردن میزان افزایش اجارهبها از سوی دولت یکی از این اقدامات است. عدم افزایش کرایه در تهران بیش از 25 درصد یکی از این اقدامات بوده است. درحالیکه بسیاری از مستأجران قراردادهای خود را با مبالغی بیش از این مقدار بستهاند و تغییر در قرارداد میسر نیست.
دولت اعلام کرد این نرخ فقط برای تمدید قرارداد است و قراردادهای جدید را شامل نمیشود. همچنین مقرر شد نرخ اجارهبها در شهرهای بزرگ تا 20 درصد افزایش پیدا کند. کرایهخانه در دیگر شهرها نیز تا 15 درصد افزایش خواهد داشت.
از دیگر طرحهایی که این روزها مطرحشده است و سروصدای زیادی داشته است طرح ساخت خانههای با متراژ کم است. خانههایی با متراژ 25 تا 40 متر که برای زوجهای جوان ساخته خواهد شد. با توجه به گرایش مردم و جوانان به خرید خانه با متراژ پایین به نظر میرسد این طرح بتواند تا حدودی زمینه ازدواج جوانان را فراهم کند.
ارسال نظر