با توجه به رشد قابلتوجه شاخص بورس از ابتدای اردیبهشتماه سال جاری این رشد و تورم به اوراق مسکن رسید و باعث شد این اوراق با شیب تندی افزایش قیمت داشته باشند و به این روند صعودی خود ادامه دهند. بررسیها نشان میدهد این افزایش قیمت اوراق ناشی از تب حاکم بر بازار بورس و همچنین تقاضای فیزیکی این اوراق بوده است.
بنا بر گزارشها بانک مسکن میزان معاملات مسکن در اردیبهشتماه سال جاری بیش از 800 درصد رشد داشته است. با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی ماههای بهمن و اسفند بسیاری از معاملات در ماه اردیبهشت صورت گرفت و باعث رشد بسیار زیاد معاملات در فصل بهار شده است.
اگر به سالهای گذشته نگاهی بیندازیم بهطور مشابه در تابستان 95 نیز تسه ها رشد بالایی را تجربه کرده و به 100 هزار تومان رسیدند. کارشناسان بازار بورس معتقدند چند عامل میتواند روی قیمت تسه ها تأثیر گذاشته و قیمت آنها را بالا ببرد. ازجمله این عوامل بالا رفتن میزان تسهیلات بانکها در بخش مسکن، ورود سفته بازان به بازار بورس و کاهش میزان اوراق منتشرشده از سوی بانک هستند.
بررسی عوامل تأثیرگذار بر قیمت تسه ها
کارشناسان معتقدند که هرگاه میزان تسهیلات اعطایی از سوی بانکها افزایش مییابد بر قیمت تسه ها تأثیر گذاشته و قیمت آنها را بالا میبرد. همچنین در شرایطی که جریان انتشار این اوراق از سوی بانک مسکن کاهش مییابد. این کاهش عرضه و در مقابل افزایش تقاضا باعث ایجاد تورم و افزایش قیمت تسه ها میشود. از عوامل دیگر میتوان به ورود سفتهبازان به این بازار را نام برد. در ماههای اخیر شاهد افزایش رشد شاخص در بورس و فرابورس هستیم که این مسئله باعث ورود سفتهبازان به بازار بورس شده است.
این عامل علاوه بر تأثیر مثبتی که بر روی اوراق داشته است باعث جذب سفتهبازان به این بازار نیز شده است. خوب است بدانید هر فردی که اقدام به خرید این تسه ها کند فقط همان روز میتواند آن را بفروشد و در غیر این صورت تا دو ماه نمیتواند این اوراق بفروشد. بررسیها نشان میدهد در حال حاضر کاهش عرضه از سوی بانک صورت نگرفته است و با توجه به افزایش تقاضا قیمت تسه ها افزایشیافته است.
بررسی نوسانات قیمت تسه ها
با نگاهی به میزان نوسان قیمت تسه ها درمییابیم که در سال 96 قیمت آنها در حدود 70 تا 80 هزار تومان بوده است. در سال 97 با توجه به بالا رفتن قیمت مسکن و ناکافی بودن سقف تسهیلات قیمت تسه ها با افت مواجه شد و به حدود 40 هزار تومان رسید.
در ابتدای زمستان سال گذشته با توجه به اعلام افزایش میزان تسهیلات از محل عرضه اوراق میزان معاملات تسه افزایش پیدا کرد و قیمت آن به حدود 44 هزار تومان رسید. در ادامه و در سه ماه زمستان با استمرار تقاضای اوراق قیمت آنها به 60 هزار تومان نیز رسید.
این روند افزایش قیمت تا ابتدای سال 99 نیز ادامه داشت. در زمستان سال گذشته نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا و افت میزان معاملات مسکن قیمت تسه ها افزایش چندانی نداشت؛ اما با رسیدن ماه اردیبهشت و افزایش معاملات مسکن و همچنین بالا رفتن سقف تسهیلات قیمت تسه نیز افزایش پیداکرده و به 80 هزار تومان رسید.
برای دریافت وام مسکن چقدر باید هزینه شود
در حال حاضر با توجه به افزایش نرخ وام مسکن و بالا رفتن نرخ تسه ها، پایین آمدن قدرت خرید مردم هزینه دریافت وام مسکن نیز افزایش داشته است. بدین ترتیب هر فرد برای دریافت وام 140 میلیون تومانی وام مسکن نزدیک به 22 میلیون تومان باید هزینه کند. این مبلغ برای زوجهای جوان به 38 میلیون و 400 هزار تومان میرسد.
هر فرد جوان در شهر تهران برای دریافت وام 140 میلیون تومانی مسکن باید 22 میلیون تومان برای خرید اوراق پرداخت کند. برای 100 میلیون تومان وام نزدیک به 200 برگه اوراق خریداری شود که با توجه به قیمت 80 هزارتومانی اوراق قیمت آن 16 میلیون تومان میشود؛ و برای 40 میلیون وام جعاله نیز باید 80 برگه به مبلغ 6 میلیون و 400 هزار تومان خریداری کرد؛ بنابراین برای دریافت وام باید در مجموعه 22 میلیون و 400 هزار تومان پرداخت کرد که رقم قابلتوجهی است.
بیشتر بخوانید
بانک ها اجازه سرمایه گذاری در بخش مسکن را ندارند
زوجهای تهرانی نیز برای دریافت وام مسکن باید در حدود 400 برگه خریداری کنند که مبلغ آن در حدود 32 میلیون تومان میشود و برای دریافت وام جعاله نیز باید 80 برگه خریداری شود که درمجموع مبلغ 38 میلیون و 400 هزار تومان باید پرداخت کنند. این وام در حدود 240 میلیون تومان است که به هر یک از آنها 100 میلیون تومان وام مسکن و 40 میلیون تومان نیز وام جعاله پرداخت میشود.
ارسال نظر