پنجشنبه 29 آذر 1403
Flowers

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

راهنمای وام مشارکت در ساخت مسکن

راهنمای وام مشارکت در ساخت مسکن

ایده استفاده از مشارکت مدنی برای انجام پروژه‌های عمرانی یکی از پایه‌های اصلی تاسیس بانک‌ است. کاری که بانک انجام می‌دهد جذب سرمایه‌های خرد و کلان است و بر اساس شرایط خاص این سرمایه‌ها را در اختیار افراد دارای صلاحیت قرار داده شود تا ساخت و ساز رونق بگیرد. آنچه روخ می‌دهد ساده است.

بانک با سازنده شریک می‌شود تا کار ساخت پیش رود. این شرکت به صورتی است که پس از اتمام کار بانک نه ملک بلکه سود خود را طلب می‌کند.

 مالک می‌تواند با تقسیط وام برای پرداخت آن اقدام کند. حتی مالک می‌تواند وام را به صاحب جدید خانه انتقال دهد. با ما همراه باشید تا شرایط این وام مشارکت در ساخت مسکنرا بررسی کنیم.

وام مشارکت در ساخت مسکن چیست ؟

یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت و ساز است. تسهیلات جهت ساخت واحد یا واحد‌های مسکونی برای متقاضیان دارای شرایط خاص داده می‌شود.

متقاضی در صورتی که اوراق ممتاز داشته باشد و یا حساب پس انداز بانک مسکن داشته باشد یا پس انداز جوانان و یا قرض الحسنه جاری با رعایت تمامی شرایط خاص هر حساب امکان استفاده از وام مشارکت در ساخت مسکن را خواهد داشت.

اشخاص حقوقی یا حقیقی سرمایه‌های خود را به بانک می‌سپارند و هدف آن‌ها دریافت سود از بانک است. بانک نیز تسهیلات مورد نیاز ساخت مسکن را در اختیار سازندگان قرار می‌دهد.

از این شراکت سود حاصل می‌شود و بانک علاوه بر پرداخت سود سرمایه‌گذارانش، در باقیمانده سود شریک خواهد شد. سازنده یک حساب جاری باز می‌کند و بانک سهم  شراکت را به صورت نقدی واریز می‌کند و طبق قرارداد پس از پایان کار، بانک سهم شراکت را در واقع به سازنده می‌فروشد و آن زمان است که سازنده باید برای تسویه نقدی سهم شراکت بانک اقدام نماید و یا با موافقت بانک پرداخت را تقسیط کند.

سه گام اصلی برای استفاده از وام مشارکت در ساخت مسکن

گام اول: ارائه طرح پیشنهادی سازنده

برای دریافت وام مشارکت در ساخت مسکن ، سازنده با داشتن مدارک برای تشکیل پرونده مراجعه می‌کند. در صورت تایید بانک قرارداد منعقد می‌شود.

شرایط ملک مورد تقاضا:

  • سند مالکیت یا زمین واگذاری از سازمان ملی مسکن
  • ملک باید در محدوده‌های خدمات شهرداری‌ها قرار داشته باشد
  • ملک باید قابلیت رهن گذاری داشته باشد
  • ملک باید مفروض باشد یعنی تفکیک شده و حدود رعایت شده باشد

متقاضی نیز باید از نظر قانونی واجد شرایط دریافت وام مشارکت در ساخت مسکن باشد. به این معنا که هیچ ممنوعیتی در تصرف ملک نداشته باشد، در عین حال از نظر تمکن مالی برای انجام تعهدات و خرید سهم بانک را به صورت نقدی و یا اقساطی در پایان پروژه داشته باشد.

گام دوم: پس از تایید بانک و انجام استعلامات، قرارداد وام مشارکت در ساخت مسکن بسته خواهد شد.

میان سازنده و بانک قراردی بسته می‌شود که برای تنظیم آن باید به دفترخانه ارسال شود. ملک در رهن قرار خواهد گرفت.

وام مشارکت در ساخت مسکن

گام سوم: تعیین شیوه عمل در مشارکت مدنی

ابتدای کار همه هزینه‌های اجرای طرح در نظر گرفته می‌شود. از اخذ پروانه و تهیه نقشه گرفته تا تمامی هزینه‌های ساخت تا پایان کار برآورد می‌شود.

توجه داشته باشید هزینه‌های پایان کار، عدم خلافی و صورت جلسه تفکیکی به عهده شریک است در هزینه کل در نظر گرفته نمی‌شود.

در پایان بر اساس 80 درصد ارزش کل طرح، میزان تسهیلات  تعیین می‌شود. می‌بایست، دو نکته مهم شامل امتیاز تسهیلاتی متقاضی و سهم شراکت بانک و سازنده تعیین می‌شود. 

بیشتر بخوانید 
رونق بازار مسکن با افزایش وام مسکن ساخت و ساز

برخی از تعهدات شریک (سازنده)
• سازنده نمی تواند در دوران مشارکت در ساخت، بدون موافقت کتبی و قبلی بانک، اجازه تصرف ،مورد مشارکت را به صورت کلی یا جزیی به دیگران بدهد و یا به عنوان اجاره، وکالت و پیش‌فروش برای دیگران حقی ایجاد نماید.
• شریک متعهد است در پایان قرارداد مشارکت، سهم شراکت بانک را بر اساس قیمتی که توسط بانک اعلام شده است، به صورت نقد یا اقساط (درصورت موافقت بانک) خریداری نماید.
• قابل توجه است که حداکثر مبلغ واگذاری اقساطی سهم شراکت بانک برای هر واحد ،براساس دستورالعمل‌های اعتباری بانک تعیین می‌شود.
• سازنده موظف است مبلغ تامین خسارت حوادث غیر مترقبه ( بیمه ) را به بانک پرداخت نماید. این مبلغ باتوجه به مدت قرارداد مشارکت در ساخت محاسبه می شود .
• شریک موظف است که احداث و تکمیل واحدهای مسکونی را مطابق با نقشه تصویب شده و در مدتی که در قرارداد تعیین شده است، انجام دهد. چنانچه براساس گزارش ارزیابی، ملک مورد مشارکت بر اساس نقشه تصویب شده در بانک احداث نشده باشد، لازم است که گواهی عدم خلافی، از شهرداری اخذ شده و به بانک ارائه گردد.
• بانک اجازه بازدید از مورد مشارکت در هر زمانی را دارد و شریک باید همواره شرایط لازم برای این بازدید را فراهم نماید.
• شریک باید کارمزد ارزیابی ملک، هزینه حق ثبت و حق‌التحریر قرارداد مشارکت مدنی را پرداخت نماید.
• چنانچه وام گیرنده درهنگام پایان قرارداد مشارکت، اقدام به خرید سهم بانک نکند، از تاریخ سررسید قرارداد تا تسویه سهم بانک،  مبلغی به عنوان جریمه دیرکرد ناشی از تاخیر از شراکت محاسبه شده و به همراه ارزش سهم‌الشرکه بانک در سررسید از شریک دریافت می‌شود. جریمه دیرکرد ناشی از تاخیر، با نرخ حداقل سود مورد انتظار + 6 درصد محاسبه می شود.
• شریک باید با دریافت هر مرحله از سهم شراکت بانک، بخشی از مبالغ تعهد شده خود را نیز (درصورت وجود) پرداخت نماید. به طوری که پس از دریافت آخرین مرحله سهم‌الشرکه بانک و هزینه نمودن آن، ساختمان مورد مشارکت نیز آماده سکونت شود.

 

  • • نکته : بدهی شریک در قراردادهای مشارکتی شامل اصل و سود دوران انتظار از تاریخ سررسید تا تاریخ تسویه کل آن مشمول جرایم ناشی از تاخیر می گردد.
  •  چنانچه شریک در طی مدت مشارکت احتمال کاهش سود ، از سود پیش بینی شده توافقی را پیش بینی نماید ، لازم است مراتب را در طول قرارداد به بانک اطلاع دهد تا بانک نسبت به فسخ قرارداد اقدام نماید.

 

سهم شراکت بانک چگونه پرداخت می‌شود؟

برای پرداخت سهم شراکت دو مرحله وجود دارد. زمانی که ساختمان 20 درصد پیشرفت کرد، هزینه‌های انجام شده را محاسبه می‌کنند.

80 درصد هزینه‌ها را در نظر می‌گیرند و بر این اساس مبلغ سهم شراکت بانک پرداخت می‌شود. این مبلغ نباید از نصف کل هزینه‌ها بیش‌تر شده باشد.

در صورتی  که مبلغ پیشین در پروژه به طور کامل مصرف شد، پرداختی مرحله دوم وام مشارکت در ساخت مسکنتا سقف 80 درصد کل هزینه‌ها انجام خواهد شد.

وام مشارکت در ساخت مسکن بانک مسکن

بانک مسکن سال‌هاست که در پروژه‌های ساخت و ساز در ایران سرمایه‌گذاری می‌کند. برای دریافت وام مشارکت در ساخت مسکن مسکن سه مرحله‌ای که پیش‌تر توضیح دادیم را طی می‌کند.

آنچه باید در نظر داشت قسمتی از تعهداتی است که سازنده باید به بانک بدهد. اولین شرط این است که بدون اجازه و موافقت بانک امکان فروش یا پیش فروش یا اجاره و یا هر نوع تصرف دیگری به سازنده داده نمی‎شود. سازنده باید در مورد بازپرداخت حق شراکت تعهد بدهد. سازنده موظف است بیمه ساختمان را پرداخت کند. همچنین تمامی مراحل ساخت باید طبق نقشه‌ای پیش رود که تصویب شده است.

اگر هر تغییری ایجاد شود باید عدم خلافی شهرداری را به بانک ارائه کنید. امکان بازدید همیشگی بانک از پروژه باید وجود داشته باشد.

در صورت تاخیر در خرید سهم مشارکت بانک جریمه به سازنده تعلق می‌گیرد. سازنده باید طوری برنامه ریزی کند که پس از دریافت آخرین مبلغ از بانک ساختمان را تحویل دهد و هزینه طوری تنظیم شود که ساختمان نیمه کاره باقی نماند.

وام مشارکت در ساخت بانک انصار

وام مشارکت در ساخت مسکن بانک انصار در قالب طرح‌های وام بدون سپرده‌گذاری ارائه می‌شود. سازندگان می‌توانند با مراجعه به مراکز بانک انصار و ارائه طرح خود بودن آنکه سپرده‌گذاری کرده باشند وام بگیرند.

وام مشارکت در ساخت مسکن

وام مشارکت در ساخت بانک ملی

وام مشارکت در ساخت مسکن بانک ملی از قدیمی‌ترین طرح‌های این بانک است که هم برای پروژه‌های عمرانی و کشاورزی ارائه می‎‌شود و هم برای ساخت مسکن انفرادی و مجتمع ارائه می‌شود.

وام مشارکت در ساخت بانک ملت

وام مشارکت در ساخت مسکن بانک ملت برای مواردی مانند واردات ماشین و مواد اولیه و ابزار و یا واردات کالا به قصد و فروش و بازرگانی داخلی ارائه می‌شود و برای بخش خدمات ارائه می‌شود و بخشی از طرح مشارکت این بانک برای ساخت مسکن در نظر گرفته شده است.

از این بانک می‌توانید هم به صورت انفرادی و هم انبوه‌سازی وام ساخت دریافت کنید.

وام مشارکت در ساخت بانک صادرات

وام مشارکت در ساخت مسکن بانک صادرات نیز به صورت طرح‌های حمایت از تولید ارائه می‌شود. این وام‌ها به صورت توافقی ارائه می‌شود و در حوزه مسکن نیز بر اساس طرح سازنده و طی قراردادی بانک وام مشارکتی ارائه خواهد کرد و بازپرداخت و تضمین لازم نیز اخذ خواهد شد.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.