تاریخچه روابط میان ایران و یونان باستان
تاریخچه روابط میان ایران و یونان باستان به دوران باستان و پیش از حمله ایران به یونان بر می گردد؛ در آن دوران هخامنشیان بر ایران و آناتولی حکومت می کردند.
روابط میان ایران و یونان باستان در آن دوران بسیار خصمانه و رقابتی بود تا اینکه پس از شکست هخامنشیان از اسکندر مقدونی و پایان حکومت هخامنشی روابط میان ایران و یونان باستان بهبود یافت؛ اسکندر خواستار شکل گیری ترکیبی از فرهنگ ایرانی و یونانی بود به طوری که این دو ملت را همواره نزدیک به یکدیگر نگه دارد.
شروع نبردهای ایران و یونان باستان
جنگ های ایران و یونان به جنگ هایی اطلاق می شود که میان شاه هخامنشی و دولت شهرهای یونان باستان بالا گرفت.
این نبردها در قرن پنجم پیش از میلاد در سال های 490 و 480 پیش از میلاد رخ داده است. منشأ این درگیری ها از آنجا شروع شد که کوروش کبیر برخی مناطق ایونیا که در آناتولی امروزی واقع است را تصرف نمود.
اولین نبرد میان ایران و یونان باستان
نخستین لشکرکشی ایران به یونان در سال 492 پیش از میلاد صورت گرفت، در این نبرد مردونیه ژنرال ارتش ایران تراکیه و مقدونیه را به تصرف خود درآورد.
در سال 490 پیش از میلاد مجدداً لشکرکشی به سوی یونان انجام می شود، در این نبرد، ارتریا مورد تصرف قرار گرفته و تخریب می شود با این حال در نبرد ماراتون که در مسیر حمله به آتن صورت می گیرد ایرانی ها مغلوب یونانی ها می شوند و عقب نشینی می کنند.
بیشتر بخوانید
شرایط و امکانات زندگی و تحصیل در یونان
دومین نبرد میان ایران و یونان باستان
پس از شکست سنگین ارتش ایران از یونان، داریوش تصمیم می گیرد برای تصرف کامل یونان برنامه ریزی کند اما در سال 486 پیش از میلاد چشم از جهان فرو می بندد و پسر وی خشایارشا به پادشاهی می رسد.
بنابراین خشایارشا فرماندهی دومین لشکرکشی به سوی یونان را به عهده می گیرد. در این نبرد که به نبرد ترموپیل معروف است یونانی ها مغلوب می شوند و ارتش ایران، آتن را تصرف کرده و به آتش می کشد.
پس از آن ایرانی ها به دنبال از بین بردن ناوگان های یونانی وارد خلیج سالامیس می شوند اما با توجه به بزرگی کشتی های یونانی و برخوردی که با کشتی های ایرانی صورت می گیرد بخش زیادی از ناوگان ایرانی ها از بین می رود و آن ها مجبور به عقب نشینی می شوند.
سال بعد از آن لشکرکشی دیگری به سمت یونان از سوی ایران به فرماندهی مردونیوس صورت می گیرد اما این بار یونانی ها پیروز میدان می شوند و مردنیوس را از بین می برند. به این ترتیب هجوم ایرانی ها به یونان پایان می یابد.
برخی بر این باورند که نبرد میان ایران و یونان با انعقاد عهدنامه کالیاس به پایان رسیده است. این عهد نامه در سال 449 پیش از میلاد میان اتحادیه دلوس به رهبری آتن و پادشاه هخامنشی اردشیر یکم منعقد شد و به موجب آن صلح بین ایران و یونان بر پا شد.
نبرد میان داریوش سوم و اسکندر مقدونی
به دنبال حمله اسکندر مقدونی به قلمرو هخامنشیان در سال 331 پیش از میلاد نبرد سختی میان ارتش اسکندر و قوای هخامنشی در گرفت که به جنگ گوگمل موسوم است.
در آن زمان، داریوش سوم ملقب به دارا بر ایران حکمرانی می کرد. در این نبرد ایرانی ها شکستی سنگین متحمل شدند و با مرگ داریوش سوم سلسله هخامنشیان با پیشینه حکومت 220 ساله از میان رفت.
دوران جنگ سرد میان ایران و یونان
در طول جنگ پلوپونز، به دستور داریوش دوم به دو طرف جنگ کمک هایی پنهانی صورت می گرفت تا آتش نبرد ویرانگر میان آن ها شعله ور تر شود.
جنگ پلوپونز یک سری از جنگ های تاریخی و مهم در سال های 431 تا 404 پیش از میلاد است که بین آتن و اسپارت در گرفت که در نهایت به سقوط آتن و تمدن آن منجر شد.
به اعتقاد برخی از مورخین، این جنگ در حقیقت انتقام ایران از یونان بوده است. به همین دلیل نیز در آثار یونانی یکی از شخصیت های منفور داریوش دوم بوده است.
با ادامه این نبردها و در نهایت شکست آتن، اسپارت قدرت گرفت و به پادشاهی آگسیلاس به نبرد علیه ایران برای بازپس گیری شهرهای یونانی اقدام نمود.
در نهایت دو شهر نابود شده آتن و اسپارت با پیمان صلح آنتالکیداس، ناچار به پذیرش واسطه گری شاه هخامنشی در امور یونان شدند.
یونان امروز مقصد گردشگری و سرمایه گذاری ایرانی ها
و اما امروزه یونان به عنوان محل اتصال سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا یکی از مهم ترین مقاصد تفریحی و گردشگری مردم دنیا به ویژه ایرانی ها می باشد.
این کشور یکی از اعضای اتحادیه اروپا بوده و در انعقاد عهدنامه شینگن نیز شرکت داشته است. بنابراین برای ورود به این کشور افراد نیازمند اخذ ویزای شینگن می باشند.
پایین بودن هزینه ها در این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی موجب شده که بسیاری از ایرانی ها پس از اخذ ویزای شینگن به این کشور سفر کنند.
همچنین با توجه به قیمت های مناسب ملک در این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی، بسیاری از ایرانی ها به سرمایه گذاری در خرید ملک در شهرهای مختلف یونان اقدام کرده اند.
ملک خریداری شده قابل اجاره دادن نیز می باشد. شایان ذکر است که با خرید ملک به ارزش حداقل 250 هزار یورو، امکان دریافت اقامت دائم از طریق خرید ملک در این کشور وجود دارد.
ضمناً پس از 7 سال اقامت در یونان می توان اقدام به دریافت پاسپورت این کشور نمود.
ارسال نظر