مهاجرت خانواده های آمریکایی و زندگی در حومه شهرها
شیوع کرونا سبک زندگی در آمریکا را به شدت متأثر کرده است؛ به طوری که خانواده های آمریکایی از طبقات مختلف درآمدی به زندگی در حومه شهرها گرایش پیدا کرده اند.
طبقات بالای درآمدی این کشور با توجه به شرایط موجود و فرصت دورکاری، زندگی در مناطق بیرونی و حومه شهرها را ترجیح می دهند تا از مشکلات مربوط به شلوغی و ازدحام شهرهای بزرگ نجات پیدا کنند.
خانواده های با درآمد متوسط نیز با توجه به کاهش درآمد و افزایش هزینه های زندگی در پی رکود اقتصادی و گسترش بیکاری، زندگی در حومه شهرها با هزینه کم تر و قیمت پایین تر مسکن را انتخاب کرده اند.
افزایش تعداد خانه های خالی در شهرهای بزرگ آمریکا
در پی مهاجرت بسیاری از خانوارهای شهری آمریکایی به حومه، تعداد خانه های خالی در شهرهای اصلی این کشور در سال جاری در مقایسه با متوسط 5 سال گذشته رشد قابل ملاحظه ای داشته است.
به طوری که تعداد خانه های خالی در شهرهای بزرگ از کم تر از یک درصد به 3 درصد کل املاک افزایش یافته است. در همین مدت اجاره بهای خانه های لوکس نیز نزدیک به 2 درصد کاهش داشته است.
احتمال افزایش سرمایه گذاری در حومه شهرها در ایران
در پی وقایع اخیر می توان استنباط نمود که تهدید کرونا در جهان در حال تبدیل شدن به فرصت برای شهرهای حومه می باشد. در گذشته شهرهای حومه ای در ایران مورد اقبال مردم برای زندگی قرار نگرفته بود؛ به غیر از برخی شهرهای جدید حومه تهران که آن هم ناشی از اجبار و به دلیل افزایش قیمت شدید مسکن در پایتخت بوده است که مقصد مهاجرت برخی خانوارهای کم درآمد قرار گرفته است.
با این وجود، شیوع کرونا تحولی در سبک زندگی مردم در دنیا به سوی زندگی در حومه شهرها ایجاد کرده است؛ در کشور ما نیز با توجه به مهاجرت کرونایی به حومه شهرها، انتظار آن می رود که سرمایه گذاری در حومه شهرهای اصلی افزایش یابد و سطح امکانات، خدمت رسانی و دسترسی ها به این مناطق بهبود یابد. در این صورت وابستگی این مناطق به شهرهای اصلی کاهش خواهد یافت.
همان طور که پایگاه خبری ملک هفت گزارش کرده است؛ از جمله مناطق حومه تهران که مورد استقبال خانوارهای مهاجر از تهران قرار گرفته می توان به پرند، دماوند، بومهن، اندیشه و رودهن اشاره نمود.
افزایش قیمت مسکن در حومه و کاهش قیمت خانه های لوکس شهری
به دنبال مهاجرت خانوارهای آمریکایی به حومه شهرها و افزایش تقاضای مسکن در این مناطق، قیمت مسکن در حومه شهرها افزایش یافته است؛ این در حالی است که املاک لوکس شهری در پی کاهش تقاضا ارزان شده اند.
بررسی ها نشان می دهد که نرخ بهره پایین در این کشور منجر به ایجاد حباب در بازار مسکن طبقه های بالای درآمدی شده است. به طوری که قیمت مسکن در شهرهای بزرگ آمریکا در ماه آگوست سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال پیش حدود 5.2 درصد رشد داشته است.
بیشتر بخوانید
تفاوت قیمت مسکن و متوسط دستمزد افراد در شهرهای جهان چقدر است؟
مطابق با اطلاعات اداره آمار ایالات متحده آمریکا، 49 درصد از مستأجران نیز در طول ماه های مارس تا سپتامبر درآمد خود را از دست داده اند و اغلب خانوارها در پی یافتن خانه های ارزان قیمت هستند.
نتایج مطالعات مؤسسه پژوهش املاک کو استار بر روی 12.6 میلیون خانه اجاره ای در آمریکا نشان می دهد که متوسط اجاره بهای مسکن در مقایسه با سال پیش کم تر شده است که این مسئله برای اولین بار طی یک دهه اخیر اتفاق افتاده است. دلیل این موضوع به ارزان شدن خانه های لوکس برمی گردد.
کاهش اجاره بهای خانه لوکس نیز ناشی از کاهش تقاضا بوده است. در حقیقت با توجه به تعطیلی بسیاری از اداره ها و مراکز تفریحی، شهرهای بزرگ این کشور جذابیت خود را برای زندگی از دست داده اند.
اثرگذاری کرونا بر بازار مسکن
در مجموع می توان گفت که شیوع کرونا موجب ایجاد تحول در بازار مسکن در سراسر دنیا شده است. این تحول می تواند موجب تنوع نژادی و طبقاتی در مناطق حومه شهرها شود.
در واقع خانوارهایی که به دلیل افزایش شدید قیمت مسکن در شهرهای بزرگ امکان خرید یا اجاره مسکن مناسب را ندارند به حومه شهرها مهاجرت می کنند.
امروزه در شهرهای بزرگ و اصلی کشورها خانه های مقرون به صرفه به ندرت یافت می شود؛ در تایید این موضوع می توان به داده های حاصل از کمیسیون اروپایی اشاره نمود که نشان می دهد بالغ بر سه چهارم ساکنان خانه های شهرهای بزرگ مانند لندن، پاریس، استکهلم و دوبلین اظهار داشته اند که نمی توانند خانه ای مناسب با قیمت منطقی پیدا کنند.
شایان ذکر است که این جا به جایی از شهرهای اصلی به حومه پیش از شیوع کرونا آغاز شده بود؛ اما اکنون تعطیلی بسیاری از مراکز و گسترش دورکاری این مهاجرت را تسهیل کرده است.
ارسال نظر