میزان وام ودیعه مسکن در شهرهای مختلف
این تسهیلات برای نقاط مختلف کشور متفاوت است و مبالغ، 15، 30 و 50 میلیون تومانی را شامل میشود. ودیعه برای شهر تهران 50 میلیون تومان با اقساط 540 هزارتومانی، برای کلانشهرها 30 میلیون و اقساط 325 هزارتومانی و دیگر شهرها 15 میلیون تومان و اقساط 160 هزارتومانی خواهد بود.
نرخ سود این وام 13 درصد است که اصل پول در سررسید به بانک برگشت داده میشود و مستأجران فقط سود ودیعه را پرداخت میکنند.
دولت برای پرداخت این تسهیلات در حدود 20 هزار میلیارد تومان در نظر گرفت و باعث شد وزارت راه و شهرسازی اعلام کند بودجه کافی برای پرداخت تسهیلات برای تمامی متقاضیان وجود ندارد و افراد برای دریافت این وام اولویتبندی خواهند شد. در حدود 600 هزار نفر میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
چه کسانی نمیتوانند وام ودیعه مسکن دریافت کنند؟
با توجه به اعلام شرایط دریافت این تسهیلات کسانی میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند که قبلاً سابقه مالکیت نداشته باشند. این شرایط برای دورههای قبلی وام ودیعه مسکن نیز اعلام شده بود.
طبق ماده 1 آییننامه اجرایی ساماندهی افرادی که از سال 84 تاکنون سابقه مالکیت نداشته باشند، میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند. این افراد و تمام اعضای تحت تکفل آنها نباید از سال 84 تاکنون از هیچیک از تسهیلات زمین و مسکن دولتی استفاده کرده باشند.
چنانچه در هر یک از مراحل پرداخت تسهیلات این شرایط محرز نشود و خلاف آن ثابت شود کلیه تسهیلات باز پس گرفتهشده و متقاضی مشمول پرداخت جریمه خواهد شد.
پدیدهای جدید با نام خریدوفروش کد رهگیری مالک و مستأجر!
با توجه به شرایط سخت دریافت این وام در برخی از دفاتر املاک، کد رهگیری مستأجران به فروش میرسد و با توجه به سختگیری بانکها برای پرداخت وام و درخواست دو تا سه ضامن بسیاری از مستأجران موفق به دریافت این وام نشدند و شکایت خود را به وزارت راه و شهرسازی منعکس کردند.
گلایههایی که به گوش وزیر راه و شهرسازی رسید و باعث شد مستأجران زیادی از این تسهیلات برخوردار شده و آرامش نسبی در بازار مسکن و کاهش نوسانات اتفاق بیفتد.
بسیاری از مستأجران نیز از این تسهیلات راضی هستند و می گو سند با وجود سختیهای زیادی که کشیدند موفق به دریافت این تسهیلات شدهاند.
مقاومت برخی صاحبخانهها برای اخذ کد رهگیری با بهانه مالیات!
در این میان برخی از مستأجران میگویند برخی از موجران حاضر به ارائه کد رهگیری نبودند زیرا این تصور را داشتند که کد رهگیری منجر به اخذ مالیات میشود و تمدید قراردادها با مشکل مواجه شده بود.
این تسهیلات تا حدودی از مشکلات مستأجران مخصوصاً در شهرهای کوچک را کم کرد و توانست کمکی برای مستأجران در شرایط سخت اقتصادی باشد. این وام هر چند که برای شهرهای بزرگ چندان زیاد نبود، اما توانست کورسوی امیدی برای این قشر باشد. این تسهیلات برای صاحبخانهها نیز مؤثر بود و منجر به سرمایهگذاری در بازار شد.
بیشتر بخوانید
پیامدهای منفی افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن برای گروه خاصی از متقاضیان
کنترل تورم مؤثرتر از پرداخت وام
در این میان برخی از فعالان اقتصادی اعتقاد دارند تا زمانی که بازار مسکن به ثبات نرسد پرداخت وام و تسهیلات نمیتواند مشکلات این بازار را حل کند. تورم در اقتصاد کشور افسارگسیخته شده است و باید برای کمک به این اقشار ضعیف و کمدرآمد فکر اساسی شود. این طرحها تنها در مدت محدودی کارساز است و باید بیماری اقتصاد کشور درمان شود.
اقتصاد کشور در حوزههای مختلف ازجمله مسکن نیاز به درمان اساسی دارد و در شرایط کنونی برنامه مشخصی از سوی مسئولان مربوطه ارائه نشده است.
این روشها برای کنترل بازار مؤثر نیست و عرضه و تقاضا باید به توازن برسد. در حال حاضر تعادل بازار خریدوفروش و به دنبال آن اجاره آشفته است و این طرحهای فوریتی و سطحی نمیتواند مشکلات را بهصورت ریشهای حل کند. کد رهگیری نیز تنها یک پیچوخم دیگر است که دولت بر سر راه مردم و صاحبخانهها قرار داده است.
این شیوه در کشور ما مرسوم شده است که نهادها و سازمانها برای ارائه خدمات به مردم موانع زیادی را قرار دهند و ارائه تسهیلات آسان تنها در حد شعار باقیمانده است. استقبال زیاد مردم از این تسهیلات باعث شد که دولت مرحله دوم این طرح را از 13 مهر آغاز کند که تا 30 مهرماه ادامه خواهد داشت.
وام ودیعه مسکن آبی بر آتش گرانی اجارهها
معاون وزیر راه و شهرسازی اخیرا در صحبتهای خود گفت: اولویت دولت حل مشکلات مستأجران است تا در این اوضاع نا به سامان از آنها حمایت کند. دولت برای برطرف کردن مشکلات برنامههای زیادی در دست اجرا دارد و آمارها نشان میدهد که این وام ودیعه تا حد زیادی مشکلات مستأجران را حل کرده است.
از بین 600 هزار متقاضی تنها 70 هزار نفر موفق به دریافت این تسهیلات شدهاند و پرداخت آن تا پایان دیماه تمدید شده است. دولت امیدوار است که بتواند با اجرای برنامههای بلندمدت بازار را به سمت تعادل ببرد. ساخت خانههای استیجاری ازجمله این برنامهها است.
وام ودیعه مسکن به چند نفر پرداخت شده است؟ در ماههای اخیر با اعلام دولت برای پرداخت وام ودیعه مسکن نزدیک به 600 هزار نفر متقاضی وام ودیعه بودهاند که تاکنون 70 هزار نفر این وام را دریافت کردهاند. دولت مهلت پرداخت وام ودیعه مسکن را تا دیماه تمدید کرده است.
مبلغ وام ودیعه مسکن و اقساط آن به چه میزان است؟این تسهیلات برای نقاط مختلف کشور متفاوت است و مبالغ 15 30 و 50 میلیون تومانی را شامل میشود. ودیعه برای شهر تهران 50 میلیون تومان با اقساط 540 هزارتومانی، برای کلانشهرها 30 میلیون و اقساط 325 هزارتومانی و دیگر شهرها 15 میلیون تومان و اقساط 160 هزارتومانی خواهد بود. نرخ سود این وام 13 درصد است که اصل پول در سررسید به بانک برگشت داده میشود و مستأجران فقط سود ودیعه را پرداخت میکنند.
چرا پرداخت وام ودیعه مستأجران با کندی صورت گرفته است؟ دولت برای پرداخت این وام بانکها را ملزم به پرداخت از منابع داخلی کرده است و همین امر باعث شد که بانکها برای دریافت وام شرایط را سختتر کرده و چند ضامن از متقاضیان بخواهند. در حال حاضر با مساعدت دولت و جلسات متعدد با بانکهای عامل این مشکلات تا حد زیادی حل شده است.
شرایط دریافت وام ودیعه مسکن چگونه است؟ این وام صرفاً برای تمدید قرارداد و برای کسانی است که تاکنون از تسهیلات دولتی برای خرید خانه، زمین و خانهسازمانی استفاده نکرده باشند. اصل پول نزد موجر میماند و مستأجر فقط باید سود وام را پرداخت کند.
کد رهگیری برای دریافت وام ودیعه مسکن الزامی است؟ مستأجرانی که قصد دریافت وام ودیعه مسکن را دارند باید کد رهگیری قرارداد خود را به وزارت راه و شهرسازی و بانک برای دریافت وام ودیعه ارائه کنند. دفاتر املاک موظفاند کد رهگیری را برای مستأجران صادر کنند.
ارسال نظر