جمعه 30 آذر 1403
Flowers
  • چهارشنبه 05 آبان 1400
  • دسته‌بندی:
  • خبر مسکن
  • کد خبر: 4363
  • منبع : پایگاه خبری ملک هفت

نگارش کلیه قرارداد های ملکی

همراه حقوقی شما در اتاق قرارداد برای معاملات ملکی

خانه حقوق و داوری 09002501130 مشاوره در واتساپ

راهنمای جامع طرح مسکن ملی

راهنمای جامع طرح مسکن ملی

در راستای کمک به تامین مسکن خانوارهای فاقد مسکن، وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد در اجرای برنامه نهضت ملی مسکن در سال 1400 و به منظور کمک به تامین مسکن فاقدین مسکن از ساعت 12 ظهر روز چهارشنبه مورخ 1400/07/28 نسبت به ثبت نام متقاضیان واجد شرایط اقدام نماید.

در این مرحله برای ثبت‌نام متقاضیان بر اساس ظرفیت‌های احصاءشده در تعدادی از شهرهای واقع در استان‌های کشور برنامه‌ریزی شده است. متقاضیان این شهرها می‌توانند از تاریخ بازگشایی سامانه (از ساعت 12 ظهر روز چهارشنبه مورخ 1400/07/28) تا پایان ساعت 24 روز جمعه مورخ 1400/08/28 با مراجعه به سامانه نهضت ملی مسکن به آدرس: saman.mrud.irhttps:// نسبت به ثبت‌نام (بر اساس شرایط اعلامی در اطلاعیه‌های بعدی که در سامانه مذکور درج می شود) اقدام نمایند. 

لازم به ذکر است، متقاضیان تایید نهایی پس از پالایش و احراز شرایط از طریق سامانه ساماندهی خواهند شد.

 

قوانین و مقررات

 

وفق مفاد قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن و آيين‌نامه مربوطه به آن، شرایط و مشخصات طرح عبارتند از:

الف - شرایط متقاضیان:

احراز شرایط متقاضیان بر اساس ماده (1) آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن صورت خواهد پذیرفت:
  • متقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمين مسكوني يا واحد مسكوني (از 1/1/84 به بعد) بوده و از تاريخ 22/11/1357 از هیچ‌یک از امكانات نهادهاي عمومي غيردولتي مربوط به تأمين مسكن شامل زمين، واحد مسكوني و يا تسهيلات يارانه‌اي خريد و يا ساخت واحد مسكوني استفاده نكرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم ‹‹ج›› در استعلام از سامانه مربوطه (موضوع ماده یک آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی عرضه و تأمین مسکن).
  • متقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار.
  • زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل 35 سال سن.
  • افراد ذیل نیز مي‌توانند بدون شرط تاهل و بدون شرط سرپرست خانوار بودن در زمره متقاضيان واجد شرایط قرار گيرند:متقاضيان زن متأهل مي توانند با ارائه تعهد نامه محضری از طرف همسر، مبني بر پذیرش شرایط واگذای به همسر و به شرط تكميل اطلاعات فرم ج به نام متقاضي و همسرشان با احراز سایر شرایط قانوني مندرج در شيوه نامه مزبور از مزایا و امكانات این برنامه برخوردار شوند.
    • نخبگان علمي با معرفي بنياد ملي نخبگان كشور
    • معلولين جسمي، حركتي با دارا بودن حداقل بيست (20) سال سن و با معرفي سازمان بهزیستي كشور.
  • دارای حداقل 5 سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر موردتقاضاعدم دريافت تسهيلات ساخت يا خريد مسكن از سيستم بانكي از ابتداي سال 1384 تا كنون.
    • سابقه سكونت برای مهاجرین از كلان شهرها به سایر شهرهای كشور به یك سال كاهش مي یابد، برای كارمندان دولت كه به استناد حكم دستگاه ذی ربط منتقل مي شوند) به استثناء استان تهران ( این سابقه ملاك عمل نخواهد بود.
    • در شهرهاي جديد سابقه سكونت حداقل 5 سال در شهر جديد موردتقاضا و يا در شهر مادر ملاك است و يا ساير شهرهايي كه به دليل عدم وجود اراضي دولتي، امكان اجراي طرح وجود ندارد و متقاضيان به ساير شهرهاي مجاور ازجمله شهرهاي جديد معرفي مي‌گردند.
  • متقاضیان واجد شرایط تائید شده در سامانه، باید برای استفاده از واحدهای مسکونی این برنامه حائز شرایط زیر نیز باشند:
    • نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و ...).
    • توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی بر اساس قیمت تمام‌شده طی مراحل ساخت.

ب - مدارک مورد نیاز در زمان ثبت نام:

  • بارگذاری تصویر کارت ملی متقاضی
  • بارگذاری تصویر شناسنامه متقاضی و افراد تحت تکفل
  • بارگذاری تصویر گواهی سرپرستی در صورت ضرورت
  • بارگذاری تصویر سند مالکیت برای متقاضیان دارای زمین
  • بارگذاری تصویر گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا در پنج سال اخیر به شرح موارد زیر:لازم است متقاضی پس از ثبت نام جهت بارگذاري تصاوير مدارك يادشده به بخش «مشاهده و پيگيري درخواست» در سامانه طرح های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس tem.mrud.ir مراجعه نماید
    • گواهی اشتغال به کار متقاضی
    • گواهی تحصیل فرزندان
    • مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان بالاي 5 سال
    • جواز کسب شاغلین صنوف برای متقاضی یا همسر
    • سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر
    • گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر
    • گواهی مبنی بر پرداخت مستمری بگیران و بازنشستگان
  • پس از پالايش اطلاعات متقاضيان و با اطلاع رساني هاي آتي، نياز است اصل مدارك بارگذاري شده فوق الذكر، جهت تشكيل پرونده به ادارات كل راه و شهرسازي يا ديگر متوليان طرح های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی ارائه گردد
ج - امکانات طرح:
  • در راستای اجرای قانون جهش تولید مسکن جزئیات تسهیلات نظام بانکی به زودی اطلاع رسانی می شود
  • تأمین زمین در شهرهایی که امکان آن فراهم شده باشد، مطابق با مقررات و ضوابط توسط سازمان ملی زمین و مسکن و شركت عمران شهرهاي جديد و بر اساس قوانين جاري عرضه می گردد

 

د - پایش و اطلاع‌رسانی:
  • متقاضی پس از ثبت نام نهایی و می‌تواند وضعیت تمامی مراحل کار خود را از طریق بخش «مشاهده و پيگيري درخواست» در سامانه طرح های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس tem.mrud.ir پیگیری نماید
  • بررسی عدم دریافت زمین، مسکن و تسهیلات یارانه‌ای توسط متقاضی از طریق سامانه فرم «ج» وزارت راه و شهرسازی صورت می‌پذيرد
  • بررسي سابقه مالكيت از طريق سيستم ثبت اسناد و سامانه تسهيلات شبكه بانكي صورت مي‌پذيرد
ساير شرايط ثبت نام در طرح های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی:
  • متقاضي تمام شرايط فوق را مطالعه نموده و آن را مي‌پذيرد
  • ثبت‌نام در سامانه طرح های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به معناي تأييد شرايط متقاضي و تعهد ارائه واحد مسكوني به ايشان نمي‌باشد
  • با توجه به محدودیت تامین اراضی، پس از پالایش و احراز شرایط، متقاضیان نهایی به میزان ظرفیت احصاء شده از بین متقاضیان تاییدشده انتخاب خواهند شد
  • هر زمان كه واجد شرايط نبودن متقاضي براي دستگاه‌ و نهاد متولي اجراي طرح محرز گردد، متقاضي از طرح جاري حذف شده و حق هيچ‌گونه اعتراض نخواهد داشت
  • در کلیه تفاهم نامه های منعقده فی مابین وزرات راه و شهرسازی با دیگر سازمان ها / وزارتخانه ها، ثبت نام و واجد شرایط بودن متقاضیان به منزله تعهد ارایه واحد مسکونی از سوی وزارت راه و شهرسازی نمی باشد و این امر منوط به انجام تعهدات طرفین در تفاهم نامه می باشد

 

بیش از نیم میلیون واحد مسکن ملی در حال ساخت

به گزارش ملک هفت، محمود محمودزاده بیان کرد: در حال حاضر حدود ۵۳۴ هزار واحد مسکن ملی در حال احداث است و ۴۰ هزار واحد بهره‌برداری شده است. برخی از پروژه‌های افتتاح شده بدون اتکا به منابع مصوب طرح اقدام ملی مسکن پیش رفت.  به طور مثال حدود ۲۰۰۰ واحد توسط یک تعاونی در شهر سیرجان ساخته شد  زمین این واحدها از دولت تامین شد و از طریق خرید اوراق، تسهیلات دریافت کردند.

باوجود اینکه از ابتدای مطرح شدن طرح اقدام ملی مسکن، درکل چند شرط به‌عنوان شروط اولیه برای واجد شرایط بودن متقاضیان اعلام شد، اما یک شرط پنهان نیز هست که بر اساس آن مشخص می شود که متقاضیان یا خانواده ها، واجد شرایط دریافت واحدهای ساخته شده هستند یا خیر، که این شرط در شروط اولیه این طرح به صراحت اعلام نشده است.

ایشان افزود: بخش دیگر پروژه ها، پروژه‌هایی است که در بافت فرسوه احداث شده اند و از تسهیلات ۹ درصدی این مناطق استفاده کردند و باقی منابع از سوی مالکان تامین شد. این بخش موضوع جداگانه‌ای با بانک مسکن دارد که از طریق شرکت بازآفرینی، حدود ۴۰ هزار واحد  معرفی شدند و ۲۰ هزار واحد، تسهیلات دریافت کردند. مدل سوم کسانی هستند که از دولت زمین گرفتند و بدون دریافت تسهیلات ساختند. این گروهها در حال حاضر از دیگر پروژه‌ها پیشی گرفته اند و در مرحله بهره‌برداری از واحدها قرار دارند.

محمودزاده تاکید کرد: برخی پروژه‌های اقدام ملی مسکن به صورت گروههای کوچک به مردم واگذار شده اند و ما فقط به عنوان مدیریت و بحثهای فنی به این بخش ها کمک می‌کنیم. این افراد درصورتی که نیاز داشته باشند، تسهیلات دریافت می کنند، درغیر این صورت  نمی گیرند. همچنین تفاهم‌نامه‌های ایجاد شده با دستگاههای دولتی نیز در شرایط خوبی هستند و به خوبی جلو می روند.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ضمن بیان اینکه ۵۳۴ هزار واحد اقدام ملی در مراحل مخلتف اجرا هستند گفت: امیدوارم با ابلاغ قانون جهش تولید که اخیرا به تایید نهایی شورای نگهبان رسیده گشایش‌های بیشتری در حوزه آسان سازی در حوزه مسکن ایجاد شود و علاوه بر پروژه‌های اقدام ملی مسکن که جزو وظایف دولت و وزارت راه و شهرسازی است، به زودی جهش بزرگتری در بخش تولید و عرضه مسکن اتفاق بیوفتد.

وی با اشاره به برنامه دولت سیزدهم برای  ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی  اظهار کرد: ما درخصوص قانون جهش تولید و تامین مسکن، برنامه‌های اجرایی را  تهیه کرده‌ایم که نهایی شدن آنها نزدیک  است و در اولین جلسه شورای عالی مسکن که با حضور ریاست محترم جمهوری و با شرکت سایر دستگاهها و نهادهای ذی‌ربط در این حوزه تشکیل می‌شود این برنامه به جمع بندی و تصویب نهایی می‌رسد. احتمالا این جلسه شهریورماه برگزار می‌شود.

شرط پنهان طرح اقدام ملی مسکن

تیراژ ساخت در طرح اقدام ملی مسکن از 400 هزار واحد به 1.1 میلیون واحد مسکونی افزایش پیدا کرد. صرف‌نظر از شرایط اولیه ثبت‌نام خانه‌های دولتی مسکن ملی، خانوارهای واجد شرایط باید استطاعت پرداخت حداقل یک و نیم میلیون تومان قسط برای وام ساخت این واحدها را داشته باشند. مهم‌تر از این، مبلغ برآورده نقدی متقاضیان واجد شرایط است که براساس فاکتور تمام شده واحدها مشخص شده است.

این شرط پنهان یا همان باطن سخت و دشوار طرح اقدام ملی مسکن، مربوط به فاکتور فروش مسکن ملی و سطح کل نقدینگی است که خانوارهای باید طی یکسال برای دریافت وام‌ها پرداخت کنند. درحقیقت فاکتور فروش مسکن ملی شامل جزئیات مربوط به حداقل و متوسط کل نقدینگی مورد نیاز برای مالکیت خانه‌های ساخته شده از سوی دولت توسط خانوارهای واجد شرایط است که نشان می‌دهد این واحدهای مسکونی جدید به کدام خانوارها تعلق میگیرد.

شرایط اولیه و ظاهر ساده طرح ملی مسکن

در شرایط اولیه طرح ملی مسکن برای ثبت نام واحدهای مسکونی سه شرط اصلی وجود دارد که از قرار زیر است:

1- فرد نباید از سال 84 به بعد دارای سابقه مالکیت مسکن بوده باشد.

2- فرم (ج) متقاضی باید سبز باشد. به این معنی که پیش از این از دولت زمین و مسکن دریافت نکرده باشد.

3- فرد باید در زمان ثبت نام توانایی پرداخت مبلغ 30 تا 40 میلیون تومان را به‌عنوان آورده اولیه داشته باشد. این مبلغ در حسابی بانکی به نام فرد متقاضی سپرده‌گذاری شده و سپس با وام بانکی درنظر گرفته شده به پروژه تزریق می‌شود.

این سه شرط، ظاهر ساده و اولیه طرح اقدام ملی مسکن است که برای شناسایی خانوارهای واجد شرایط صورت گرفته است.

اما باطن سخت طرح ملی مسکن

باطن سخت این طرح مربوط به کل نقدیگی‌ای است که فرد باید در مدت زمان حدود یکسال علاوه‌بر آورده اولیه و وام بانکی به پروژه تزریق کند. درصورت عدم توانایی مالی فرد برای تامین کل این آورده نقدی (که در حکم فاکتور فروش مسکن ملی است)، احتمال اینکه پروژه با مشکل تامین مالی مواجه شود و مانند سرنوشت برخی از پروژه‌های مسکن مهر و به‌دلیل کمبود نقدینگی و عدم تزریق به‌موقع منابع آورده متقاضی متوقف شود؛ افزایش خواهد یافت.

بررسی علل توقف برخی از پروژه‌های مسکن مهر

دولت نهم در سال 86 و در ابتدای معرفی و طرح پروژه مسکن مهر اعلام کرد که متقاضیان می‌توانند با نقدینگی حدود 3 تا 5 میلیون تومان صاحب خانه شوند. در آن زمان ظرفیت اولیه ساخت مسکن مهر 1500 واحد مسکونی اعلام شده بود. اما از آنجایی که بیش از 4 هزار نفر در این طرح ثبت نام کرده بودند، ظرفیت این طرح در ادامه و در سال‌های بعد به 2 میلیون و 300 واحد مسکونی افزایش یافت.

ثبت‌نام کنندگان مسکن مهر با اتکا به گفته‌های اولیه دولت که می‌توانند با رقم 3 تا 5 میلیون تومانی صاحب خانه شوند وارد این طرح شدند، اما در ادامه پروژه و به‌دلیل افزایش هزینه‌های ساخت، رقم آورده نقدی متقاضیان افزایش یافت. همین امر باعث شد که بخش قابل‌توجهی از متقاضیان که نهایت توان آن‌ها همان مبلغ اولیه یعنی 3 تا 5 میلیون تومانبود از تامین مابقی برآورده ناتوان شدند و درنتیجه تعداد قابل توجهی از پروژه‌های مسکن مهر متوقف شد. همین موضوع باعث شده که اتمام پروژه مسکن مهر با تاخیر قابل توجهی همراه شود و با گذشت حدود 13 سال، همچنان برخی از واحدهای این طرح نیمه‌تمام بماند.

علت ناتمام ماندن پروژه‌های مسکن مهر، عدم اعلام باطن این پروژه در ابتدای تعریف دولت بوده است. چراکه از ابتدا فقط اعلام شده بود که این واحدها به چه کسانی تعلق می‌گیرد، اما عملا اعلام نشده بود که کدام خانورها می‌توانند به واحدهای تکمیل شده برسند!

مسکن مهر در اواسط دولت اول احمدی‌نژاد یعنی در سال 86 یعنی تعریف شد، ولی عملیات ساخت واحدها در اوخر دولت اول وی (اواخر دولت نهم و اوایل دولت دهم) آغاز شد. باوجودی‌که دولت احمدی‌نژاد برای به‌اتمام رساندن پروژه مسکن مهر حداقل 4 سال زمان دراختیار داشت، اما بخشی از این پروژه‌ها به دولت‌های یازدهم و دوازدهم کشیده شد.

براساس گزارش راه و شهرسازی، در اوایل دولت یازدهم، یک میلیون و 349 واحد مسکن مهر از 2 میلیون و 300 هزار واحد تعریف شده از مرحله نازک‌کاری عبود کرده بود که بخشی از آن‌ها به‌دلیل عدم تامین امکانات و خدمات زیربنایی و روبنایی عملا قابل سکونت نبود.

لازم به‌ذکر است که تاقبل از اتمام دولت دهم مجموعت 689 هزار واحد مسکن مهر تحویل داده شده بود، یعنی تنها حدود یک‌چهارم این طرح به سرانجام کامل(مرحله تحویل) رسیده بود. از آنجا که طرح اقدام ملی مسکن در نیمه دولت دوم روحانی آغاز شده است، بعید به‌نظر می‌رسد که دستاورد دولت در مسکن ملی حتی به میزان دستاورد دولت دهم در مسکن مهر باشد. برهمین اساس احتمال زیادی وجود دارد که طرح اقدام ملی مسکن به دولت‌های بعدی نیز کشیده شود.

آیا سرانجام مسکن ملی، مانند مسکن مهر خواهد شد؟

در مسکن مهر نیز مانند مسکن ملی، تنها به پرسش اول مبنی بر شرایط اولیه ورود به طرح مسکن‌سازی دولتی پاسخ داده شده بود، اما به پرسش دوم که مربوط سطح توانایی و نقدینگی مورد نیاز برای تزریق به پروژه و مقدار نقدینگی مورد نیاز متقاضیان برای تملک واحدها بود، هیچ اشاره‌ای نشد.

این عامل باعث شد تا بسیاری از متقاضیان تنها با تکیه بر شرایط اولیه اعلام شده از سوی دولت وارد طرح شوند، اما در ادامه پروژه به‌دلیل عدم توانایی مالی کافی برای پرداخت کل نقدینگی مورد نیاز، نتوانند به واحدهای خود برسند. نتیجه این موضوع علاوه بر ضرر رساندن به پروژه، به ضرر متقاضیان، دولت و سیستم بانکی نیز تمام شد.

افزایش تیراژ مسکن ملی

ظرفیت طرح اقدام ملی مسکن در ابتدای معرفی طرح، 400 هزار واحد اعلام شده بود، اما طبق آخرین آمارهای ثبت شده ظرفیت این طرح به ظرفیت اولیه اعلام شده در طرح مسکن مهر رسیده است. در سال 86، ظرفیت اولیه مسکن یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی اعلام شد و هم‌اکنون نیز تیراژ مسکن ملی به رقم یک میلیون و 100 هزار واحد رسیده است.

مسکن ملی به کدام خانوارها تعلق می‌گیرد؟

از ابتدای طرح اقدام ملی مسکن، 900 هزار واحد مسکونی در قالب ساخت 400 هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید، بافت فرسوده و شهرهای با جمعیت کمتر از 100 هزار نفر و همچنین 500 هزار واحد مسکونی برنامه‌ریزی شده برای ساخت با هدف واگذاری به کارمندان فاقد مسکن دستگاه‌های دولتی برای دهک‌های 4 تا 7 (یعنی افرادی که توانایی تامین آورده نقدی برای ساخت پروژه‌ها را دارند) در نظر گرفته شده است.

 اما به‌تازگی، برنامه ساخت 200 هزار واحد مسکونی دیگر نیز از سوی متولی مسکن اعلام شده‌ که قرار است به افراد فاقد مسکن واقع در دهک‌های یک تا 3 واگذار شود. طبق گزارشات منتشر شده  فهرست متقاضیان واجد شرایط این واحدها در اختیار نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی قرار دارد و نیازی به پرداخت آورده نقدی چندانی ندارند.

تعداد واجدین شرایط طرح اقدام مسکن ملی و تسهیلات بانکی مربوطه

آمارها نشان می‌دهد که تاکنون یک میلیون و 600 هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد حدود 800 هزار نفر واجد شرایط شاخته شده‌اند.

تسهیلات بانکی درنظر گرفته شده در طرح اقدام ملی مسکن، به‌ازای هر متقاضی و هر واحد مسکونی رقمی بین 70 تا 100 میلیون است. طبق برآوردهای انجام شده، رقم اقساط ماهانه این تسهیلات حداقل یک میلیون و 500 هزار تا یک میلیون و 700 هزار تومان است.

هزینه ساخت هر متر از واحدهای مسکن ملی نیز به‌طور متوسط حدود 2 میلیون و 500 هزارتومان تا 3 میلیون تومان برآورد شده است.

نحوه واگذاری زمین در طرح اقدام ملی مسکن

در طرح اقدام ملی مسکن نحوه واگذاری مسکن به دو حالت تعریف شده است که در حالت اول: زمین برخی از پروژه‌های به‌صورت اجاره 99 ساله به متقاضیان واگذار خواهد شدو در حالت دوم: واگذاری اقساطی زمین به خریداران مطرح است که در زمان انعقاد قرارداد دولت با متقاضی به قیمت روز و به شکل اقساطی مالکیت زمین به خریدار منتقل می‌شود.

میانگین قیمت هرمتر مربع از زمین‌های در نظر گرفته شده برای ساخت مسکن ملی در شهرهای جدید اطراف پایتخت(محل ساخت مسکن ملی تهران) به‌طور میانگین حداقل دو میلیون و 500 هزارتومان تا 3 میلیون است.

مجموع اقساط وام و بهای زمین

در دستور متولی مسکن ملی، واگذاری اقساطی 5 ساله زمین در نظر گرفته شده است. (البته اخیرا در دولت پیشنهادی مبنی بر 10 ساله شدن پرداخت اقساط بهای زمین نیز مطرح شد که نهایی نشد.) با توجه به سهم هر کدام از واحدهای مسکونی از متراژ کل زمینی که مورد ساخت‌وساز قرار گرفته است، سهم هر واحد به‌طور متوسط کمتر از 50 مترمربع خواهد بود. طبق برآوردهای انجام شده در روش اقساطی، پرداخت بهای زمین حداقل ماهی 2 میلیون تومان به‌عنوان اقساط بهای زمین در پروژه‌های تهران تعیین خواهد شد. این میزان برای شهرهای کل کشور به‌طور متوسط دست‌کم حدود یک میلیون تومان برآورد شده است. بنابراین مجموع اقساط وام و بهای زمین در هر ماه به دست‌کم ماهانه 2 میلیون و500 هزار تومان در کشور خواهد رسید. البته این میزان برای کلانشهرهایی همچون تهران به‌دلیل گران‌تر بودن زمین، بیشتر خواهد بود.

جمع‌بندی

در این گزارش واقعیت و کلید نامرئی ورود به مسکن ملی بررسی شد، به این معنا که تاکنون فقط رقم آورده اولیه مورد نیاز(آورده اولیه بین 30 تا 40 میلیون تومان است) به‌عنوان شرط ورود طرح اقدام مسکن ملی عنوان شده است، اما هیچ اشاره‌ای به کل نقدینگی مورد نیاز برای ورود به این طرح و رقم اقساط ماهانه نشده است. عدم اشاره به این ارقام باعث ورود برخی از خانوارها به این طرح می‌شود که فقط توان پرداخت آورده اولیه را دارند، اما در ادامه پروژه قادر به تامین کل نقدینگی مورد نیاز در طی یک‌سال برای تزریق به پروژه نیستند.

همچنین طبق بررسی‌های صورت گرفته، رقم تسهیلات در نظر گرفته شده برای هر واحد از مسکن ملی، حدود 100 میلیون تومان است. میانگین کل آورده نقدی متقاضیان نیز حدود 200 میلیون تومان و دست‌کم 150 میلیون تومان خواهد بود. بدون محاسبه قیمت زمین متقاضیان باید توانایی تامین میانگین 300 میلیون تومان و حداقل 250 میلیون تومان برای پروژه‌های مسکن ملی و با محاسبه قیمت زمین به‌طور متوسط 400 میلیون تومان و حداقل 350 میلیون تومان را داشته باشند.

اخبار مرتبط


اخبار خرید ملکی

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.